Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Az esemény - The Happening

15516 levél
Válasz 08.07.15. 17:57 #59
Silent
Megnéztem a filmet... hát ez vmi kemény emós film vazze nekem tetszett, nem aludtam be rajta. Sztem megéri 1x megnézni

7/10
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
1949 levél
Válasz 08.07.08. 19:12 #58
Arthur Dent
Hétvégén láttam, utólag persze nekem sincs olyan jó véleményem róla, de amíg a teremben voltam addig lekötött és nem az órámat néztem - ez is valami.

+Zoey Deschanel - nagyon bájos nem az a megszokott konzumarcú hollywoodi színésznő eddig csak a H2G2-ben láttam.
I seem to be having tremendous difficulty with my lifestyle.
14264 levél
Válasz 08.06.16. 14:15 #57
balays82
Az innen és más forrásból beszerzett információk alapján úgy tűnik, Shyamalan ismét csalódást fog okozni (vagy inkább csak hozza az utóbbi időben megszokott formáját). Pedig ez is milyen jól indult! Az esemény előzetese az egyik legjobb trailer volt, amit az utóbbi időben láttam, szinte kirázott tőle a hideg, és azonnal látni akartam a filmet. Erre most meg jönnek a hírek a sikertelen tesztvetítésről, meg a negatív kritikákról. Ezek voltak azok, ami miatt a Lány a vízben nekem is kimaradt, mindenesetre most azért a saját szememmel fogok meggyőződni a kritikák jogosságáról. Amennyiben viszont tényleg gyenge film lett ez is, akkor kétlem, hogy Shyamalan-nak lesz még egy dobása (talán nem is baj). Azért az szomorú lenne, ha kiderülne, hogy a tehetségesnek induló indiai rendező ma már csak egy 2-3 perces előzetes erejéig tud feszültséget kelteni a nézőkben. Bízom benne, hogy nem így van.
12970 levél
Válasz 08.06.16. 13:24 #56
McCl@ne
"hülyegyerekek... szánalmasak vagytok..."

Ezt kifejtenéd? Kíváncsi lennék. Értelmes válaszokat és érveket sorakoztattam fel a sületlen baromságaidra, amire ennyit kaptam válaszul. Gondolom nem futja többre, de akkor írd azt.
Respect is not given. It's taken.
7500 levél
Válasz 08.06.16. 13:03 #55
Dealer
Én amikor először (10-12 évesen) láttam, totál maga alá gyűrt az egész, és azt mondtam, kész, ennél nincs jobb film. 4-5 évvel később újranéztem, azóta kerülöm. Icipici utánaolvasás akárhol Oscar bácsinak, meg a Spielberg életmű utolsó szakaszának megfigyelése, és kész is van, ez a film egy kalap szar.
13848 levél
Válasz 08.06.16. 12:46 #54
powerhouse
Úgy látszik nekem csak azért nagy film a Schindler listája, mert:
1. Túl fiatal voltam, amikor láttam, és a történések eléggé letaglóztak.
2. Utána kéne olvasni valamennyire, ha már valós alapjai vannak a filmnek.
If I look back I am lost
52271 levél
Válasz 08.06.16. 12:42 #53
Barthezz
Te hol élsz ember? Ponthogy zseniális a Jelek végén a "csattanó", azzal válik teljessé a film! De égesd csak még tovább magad nyugodtan...
29281 levél
Válasz 08.06.16. 12:40 #52
Germinator
Én pont azt mondtam, hogy nem a szórakoztatás a célja, hanem a rettegés fenntartása és a dráma, mert az is van benne.

Nem tudom, mi a baj a végével, egész addig egyértelmű volt, hogy SPOILER tényleg ott vannak az ufók SPOILER VÉGE, ez inkább rátett egy lapáttal az eddig is hevesen dobogó szívekre. Azért amikor a tévében feltűnt az idegen alak, én eléggé berosáltam... de lehet, hogy csak én. Nekem semmi problémám nincs vele, sőt. Gyakorlatilag nem találok kifogásolható dolgot a filmben
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
32666 levél
Válasz 08.06.16. 12:38 #51
Creativ3Form
Én anno a Rambo második és harmadik részével voltam így, de mára már többször láttam mind a 4 részt.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1029 levél
Válasz 08.06.16. 12:37 #50
taposoakna
ok, a jelek még szódával elmegy, csak ne tette volna bele a végére azt az idióta "fordulatot", vagy csattanót, vagy minek nevezzem. Egyébként tényleg jól mondod, inkább csak szórakoztató, mint izgalmas, pedig stílusából adódóan annak kéne lennie.

Szóval olyan nagy hülyeséget azért nem állítottam most se!
7500 levél
Válasz 08.06.16. 12:36 #49
Dealer
Egészen letaglózó érveid ellenére sem látok egyetlen árva sort sem a hozzászólásaid között, amivel alátámasztanád, hogy akár egy fikarcnyi közöd is van a filmekhez, és hogy van ízlésed. Ellenben az a sok ősbaromság, amit magadból ontasz, az ellenkezőjére enged utalni. Ha akkora Réz András vagy, indokold már meg nekem, miért olyan jó film a Schindler listája, ne csak a kurva nagy pofád járjon.
29281 levél
Válasz 08.06.16. 12:36 #48
Germinator
Az az igazság, hogy én a Sebezhetetlent egyben még nem láttam, és ez nagyon zavar... pl. a végére abszolút nem emlékszem, szóval lehet, hogy itt az ideje beszerezni (az első Hulk és a Hellboy 1 mellé).
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
32666 levél
Válasz 08.06.16. 12:34 #47
Creativ3Form
Nekem a Sebezhetetlen a kedvencem de tény, hogy A Jelek is zseniális. A Falu tényleg borzalmas de A Lány a Vízben is tetszetős. Nem olyan, mint a többi filmje, de teljesen jó szerintem. Egy egyszerű, kissé félelmetes jelenetekkel operáló gyerek mese, Shyamalan stílusban. Szerintem pótolják, akik nem látták, ha nem úgy ültök le megnézni, ahogy egy Hatodik Érzéket vagy egy Sebezhetetlen vagy akár egy Jeleket, hanem szimplán elfogadjátok, hogy ez egy mesefilm, akkor garantáltan élvezni fogjátok. Én moziban néztem meg és cseppet se bánom. A zene tökéletességéről pedig James Newton Howard gondoskodott
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
52271 levél
Válasz 08.06.16. 12:25 #46
Barthezz
"Minél több filmet ad ki a kezei közül a sebezhetetlen óta, a színvonal annál lejjebb süllyed. "

A Jelek a Sebezhetetlen után volt, szal elég nagy hülyeséget állítottál megint...

A falu tényleg szar volt (A lány a vízben-t meg nem láttam, szal nem nyilatkoznék róla), de ezen 2 film alapján nem lehet messzemeno következtetéseket levonni, minden rendezonek elofordulhatnak rosszabb passzjai.
29281 levél
Válasz 08.06.16. 12:22 #45
Germinator
Na és a Jelek? Szerintem az a legjobb filmje, többszöri újranézésre is ugyanolyan "szórakoztató" (habár nem a szórakoztatás a célja).
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
1029 levél
Válasz 08.06.16. 12:16 #44
taposoakna
hülyegyerekek... szánalmasak vagytok...

Happening-ről meg annyit, h Shyamalan a Sebezhetetlen óta nem képes összepakolni egy épkézláb filmet. Nem bír szabadulni a Hatodik érzék
"üres tekintettel a távolba bámulós, lassan beszélős, filmvégi kierőszakolt csattanós (hatodik érzéknél még működött, jó volt)" stílusától... Minél több filmet ad ki a kezei közül a sebezhetetlen óta, a színvonal annál lejjebb süllyed.
Ki kéne már találnia vmi mást, mert lassan önmaga paródiájába fordul át (ha nem történt meg már - a falu).
7500 levél
Válasz 08.06.16. 09:51 #43
Dealer
Már válaszoltak helyettem, de igazából te vagy az, akinek hiába próbálnám leírni, mennyire el van tévedve. Az Armageddon nem akar több lenni egy meteoros, világvégés, csihipuhis akciónál, annak pedig kurva jó, elképesztő hangulatos, és igényes. Igen, igényes, mert Bruce Willis, Michael C. Dunken, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Steve Buscemi, Will Patton és az életében először és utoljára értékelhető Liv Tyler van benne, Newton Howard zenével, és Bay rendezéssel, ami ugyan nem Oscar gyanús, de ehhez nagyon ért a faszi. Ellenben a Schindler listája című 3 órás mesefilm jóval több hatásvadász jelenettel operál, mint az Armageddon. Különbség, hogy míg előbbinek ez a dolga, Spielberg bácsi zsidó opuszának a történelmi hűségre kéne törekednie. Körülbelül Ryan közlegény szintű a helyzet, jócskán túlértékelt, hatásvadász propaganda film. De biztos én nem értek hozzá.

Mellesleg ez tömör off, úgyhogy ha még párszor meg akarsz győzni róla, hogy szar a filmes ízlésem (), leszel szíves PM-ben vagy sehol elintézni. Köszike!
12970 levél
Válasz 08.06.16. 03:18 #42
McCl@ne
Miért is?
Az Armageddon tökéletesen hozza azt, aminek készült: igen, semmitmondó, te talán vártál tőle valamit? Ellenben szórakoztató és kurva látványos, azaz pontosan azt adja, amit ígér a címe, a sztorija ill. a trailere alapján.

A Schindler listája meg egy kalap szar. Legalábbis amíg valós törtélmi alakok nevével próbálják eladni. A legnevetségesebb az egészben: Oskar Schindler egyike a legmocskosabb háborús bűnösöknek, de ez a köztudott (hopp, neked elfelejtették elmesélni) tény sem gátolta meg abban a világ leghíresebb zsidóját, hogy glóriát firkáljon a feje köré és hangosan éljenezze! Vajon miért? Csak nem... DE: $$$
Ennyi.
Respect is not given. It's taken.
1029 levél
Válasz 08.06.16. 00:12 #41
taposoakna
én azért a schindler listáját nem nevezném hulladéknak, de olyannak aki az armageddon-féle semmitmondó filmet magasztlja, kár ezt magyarázni...

"az Armageddon bőven 7.0 legalább" --> na ez az igazi LOOOL
52271 levél
Válasz 08.06.15. 17:17 #40
Barthezz
Én azért még bizakodom. A trailer alapján igencsak ígéretesnek tűnik (bár tény, hogy nem egyszer volt már példa igen becsapós trailer-re a filmvilág történetében), s egy Jelek-hez hasonló izgalmakkal, feszültséggel teli filmet várok. Remélem így lesz.

A Jelek témához: Nekem is ez a kedvenc Shyamalan-filmem, itt tényleg nem üti agyon a csattanó a filmet, s akárhányszor újranézheto. A hatodik érzék másodszorra egy picit már unalmas volt, annak tényében, hogy tudtam a végso fordulatot. A Sebezhetetlen-t pedig még csak egyszer láttam, azt is újra kéne néznem, de a végso csavar tudatában már itt is veszít a film az élvezeti erejébol többedszeri nézésre. A falu iszonyat szörnyű volt, azt soha többet. A lány a vízben-t pedig én sem néztem meg a sok lesújtó kritika hatására.
Nah szal visszakanyrodva a Jelek-hez (SPOILER), ott ugyebár a csattanó nem üti agyon valóban a filmet, ennek elelnére számomra így is nagy volt a befejezése, ugyanis abszolút nem számítottam arra, hogy a rendezo a végén megmutatja az egyik idegent! Így hatalmasat döbbentem, mikor egyszer csak ott áltt a nappaliban!
7500 levél
Válasz 08.06.15. 16:09 #39
Dealer
Mondom, nagyon nem lehet ez alapján előre számítani semmire. Meg kell nézni, el kell dönteni. Nyilván ha az időközben megjelenő kritikák egytől-egyig lehordják, akkor már inkább lehet gyanítani, de csak az IMDB és/vagy a RT alapján nem.
29281 levél
Válasz 08.06.15. 16:03 #38
Germinator
Én csak azért hoztam fel, mert ha ez lenne a megváltást hozó Shyamalan-film, akkor nem indítana rögtön 6-ról... De én akarom a legjobban, hogy tévedjek.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
7500 levél
Válasz 08.06.15. 16:02 #37
Dealer
Az Indy 4 9.2-ről indult, ha jól emlékszem. És igen, az Armageddon bőven 7.0 legalább, meg aztán olyan hulladékok vannak a Top 10-ben, mint a Schindler listája, mellesleg nem hiszem, hogy kultusz ide vagy oda, 2 Csillagok háborúja film is beférne az első tízbe... Vannak ott gondok bőven, az ember általában akkor hivatkozik az ottani pontozásra, ha az őt támasztja alá adott esetben.
18909 levél
Válasz 08.06.15. 14:59 #36
LiT
Így volt ez az Indy 4-el is.

Emlékeim szerint 8 felett volt jócskán az elején, mostmár csak 7.1.

Ráadásul több esetben sem értek egyet az imdb pontozásaival. Pl. Armageddon 5.9??
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
7500 levél
Válasz 08.06.15. 12:31 #35
Dealer
Ellenpélda : Szex és New York 3.2-ről indult, nyomoronc amcsik feltornázták 5.1-re. Ne induljunk ki IMDB alapján.
29281 levél
Válasz 08.06.15. 12:17 #34
Germinator
Jó, de én azt veszem észre, hogy mindegyik film a tőle telhető legmagasabb pontszámon indul, aztán kezd csökkeni, amint azok is befutnak, akik nem találták annyira jónak. A Hulkra gyorsan szavazott 1000 ember, aki halálosan lelkes volt attól, hogy neki mennyire tetszett, adott rá 8-9-10 pontokat, de idővel szavaznak azok is, akik ennél kevesebbet adnak rá. Ha meg a Happening rögtön 6-ról indul... hát, nem tudom (ráadásul a RT-on meg 20%-on áll, habár annak jóval kevésbé hiszek, mint az IMDb-nek).

Arra számítottunk, hogy végre egy Shyamalan-film, ami megint nagyon jó lesz, nem úgy mint az utóbbi kettő, de gondolom ha ez a helyzet állna fenn, akkor nem ilyenek lennének az értékelések. Ettől még persze lehet jó...
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
11405 levél
Válasz 08.06.15. 12:14 #33
Tyrn
18909 levél
Válasz 08.06.15. 12:08 #32
LiT
IMDB-n 6.2-on áll.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3009 levél
Válasz 08.06.15. 06:57 #31
Herr Hauptmann
Youtube-os komment: "damn they all killing themselvs its emo world aaaaahhhhhhhhh"
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
29281 levél
Válasz 08.06.14. 23:26 #30
Germinator
Pf... nem éppen jó dolgokat látok a neten a filmről... még a végén elmegy tőle a kedvem, hogy megnézzem (elég közel állok ehhez).
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
18909 levél
Válasz 08.05.21. 19:33 #29
LiT
Ez igen komoly film lesz!
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
29281 levél
Válasz 08.05.20. 16:30 #28
Germinator
Azta, ez milyen durva Elég brutális képsorok lesznek benne, most már legalább értem, miért kapott R besorolást... nagyon durva Reméljük, tényleg jó lesz.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
11405 levél
Válasz 08.05.20. 13:29 #27
Tyrn
red band trailer

na ez para lesz, nézzétek meg
4102 levél
Válasz 08.05.03. 16:19 #26
xeLaR
Meglestem a trailert. Eddig jónak tűnik, bár nem nyűgözött le. De azért meglesem majd a filmet...

"Shyamalant ismerve lehet belekever földönkívülieket is?"
Hmm...meglehet (végülis a tréler próbál utalni vmi olyasmire...)
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
18909 levél
Válasz 08.05.03. 16:07 #25
LiT
Új trailer!

Igen rejtélyes, misztikus filmnek tűnik!
Shyamalant ismerve lehet belekever földönkívülieket is?
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
29281 levél
Válasz 08.03.21. 23:53 #24
Germinator
Ó, nem is rossz. Ez a legjobb, amit ki tudtak hozni belőle, szerintem megfelelő.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2255 levél
Válasz 08.03.21. 23:52 #23
Matykó mester
Magyar címe: Az esemény

Szerintem a legjobb filmje, pedig a Sebezhetetlen volt, és nem csak csattanó miatt, mert szerintem David Dunn jellemfejlődését, és a két személyiség pólust(Price-szal) nagyon jól megoldották.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
238 levél
Válasz 08.03.16. 11:42 #22
Dzsoo
Tényleg ideje lesz megnéznem újra a Jelek-et, megadtátok hozzá a kedvemet.
If i promise not to kill you, can i have a hug?
29281 levél
Válasz 08.03.16. 11:34 #21
Germinator
+ ezentúl a filmben felvetülő alapkérdés, a hit megléte; szerintem ez is nagyon hitelesen "átjön" csúnya szóval élve. Számomra teljesen egyben van.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
29281 levél
Válasz 08.03.16. 11:31 #20
Germinator
Az első bekezdést elolvasván majdnem rákezdtem arra, amit folytattál a második bekezdésben

Szóval igen, a Jelek nem - feltétlenül - a csattanóról szól. Az összes addigi történés annyira rémisztő és izgalmas, gondoljunk csak arra, amikor Graham meglátja a lábat a kukoricásban, amikor bemutatják azt a külföldi felvételt a szülinapi zsúrról, a futkorászás a ház körül (illetve annak előzménye), a pincés jelentsor, amikor átmegy Ray Reddy-hez; persze ezek után már rég tudni lehet, hogy mi lesz a csattanó, ez is mutatja, hogy ebben a filmben nem ez a lényeg. Ez végig ébrentart, végig ráz a hideg minden egyes jelenet alatt, végig együttérzel és szorongasz a karakterekkel a bezárt házban... én legalábbis igen Shyamalannak egy nagyon jól sikerült filmje ez
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
238 levél
Válasz 08.03.16. 11:25 #19
Dzsoo
Hát a Falu nekem annyira tetszett, hogy egyáltalán nem emlékszem mi lett a vége. A Lány a Vízben-t utána meg se mertem nézni a sok kritika után.
If i promise not to kill you, can i have a hug?
12970 levél
Válasz 08.03.16. 11:25 #18
McCl@ne
Amúgy mindenki úgy rá van pörögve ezekre a csattanókra kihegyezett filmekre, mint a Fűrész sorozat pl., pedig tipikusan a casual nézőknek való -vagy éppen azért? Egy jó csattanó nem értelmezi újra a filmet, hanem csak hozzáad, vagy éppen ha újra is értelmezi, nem lehetetleníti el, ahogy az a már említett sorozat esetében is történik!

Ezért jó pl. a Jelek, mert abban annyi minden történik, annyi nézőpontból lehet figyelni, hogy a végjátékbeli csattanó igazából csak a koronát teszi fel elegánsan, míg mondjuk egy Hatodik érzéknél nem véletlenül mondják, hogy "kétszernézős".
Respect is not given. It's taken.
238 levél
Válasz 08.03.16. 11:22 #17
Dzsoo
Igen, én is a napokba gondoltam arra, hogy talán illene még egyszer megnézni mind hármat, mert a szívem csücskei és mivel jön az új Shyamalan film, így pont esedékes is. Sebezhetetlen annyira nem maradt meg bennem, csak foszlányokra emlékszem. Nem igazán tudom kiemelni egyiket se a három közül mert mindegyiket nagyon szeretem.
If i promise not to kill you, can i have a hug?
29281 levél
Válasz 08.03.16. 11:20 #16
Germinator
Én sem láttam

Akartam, és először jónak is tűnt, aztán a sok lehúzás után nem nagyon néztem meg. A Falut is csak egyszer láttam, eléggé középszerű volt.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
12970 levél
Válasz 08.03.16. 11:18 #15
McCl@ne
"Már bocs, hogy bekapcsolódtam"
LL

Sajna a Lány a vízben nekem kimaradt, az milyen?
Eddig csak rosszat hallottam róla.
Respect is not given. It's taken.
29281 levél
Válasz 08.03.16. 11:16 #14
Germinator
Nem oltja ki, sőt... fuh, én is nagyon sokszor láttam a Jeleket, és számomra is ez a legkedvesebb filmje (bár ebben benne van az is, hogy ezt láttam a legtöbbször). Akkoriban ráadásul rá voltam akadva az UFO-s dolgokra, gabonakörökre, úgyhogy maximális extázis volt végigülni a filmet... azok az ijesztő jelenetek a kukoricásban, a pincében, a Shyamalan által játszott figura házában... eszméletlen "thrilling" volt Illetve az is most is.

Már bocs, hogy bekapcsolódtam, csak hirtelen belelkesültem
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
12970 levél
Válasz 08.03.16. 11:12 #13
McCl@ne
Én meg pont a másik kettő között ingadozom! A Sebezhetetlen-t csak egyszer láttam, talán illő lenne újra nekifutni, de a Jeleket vagy 3-4 alkalommal: imádom!
Nem oltja ki annyira a csattanó a filmet!
Respect is not given. It's taken.
238 levél
Válasz 08.03.16. 11:09 #12
Dzsoo
Ez látod jó kérdés. Azt hiszem a Hatodik Érzék. Elég régen láttam már a Sebezhetetlent meg a Jeleket is, hogy most biztos választ adjak.
If i promise not to kill you, can i have a hug?
12970 levél
Válasz 08.03.16. 11:03 #11
McCl@ne
Melyik tőle a kedvenced?
Respect is not given. It's taken.
238 levél
Válasz 08.03.16. 11:02 #10
Dzsoo
Felcsigázott most ez a trailer és izgatottan várom hogy Shyamalan újra valami jót alkosson. A két utolsó filmje eléggé hidegen hagyott.
If i promise not to kill you, can i have a hug?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.