Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ernest Cline: Ready Player Two – Tényleg akkora csalódás, mint mondják? [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Ernest Cline: Ready Player Two – Tényleg akkora csalódás, mint mondják?
Szűk egy évtizeddel a hatalmas sikert aratott Ready Player One után megérkezett a folytatás.

33688 levél
Válasz 21.04.20. 22:26 #8
Creativ3Form
Jól van, ez jó hír, hogy a könyv és nem a film folytatása. A tipikus Ernest Cline befejezés pedig szintén örvendetes részemről. Köszike a plusz infókat.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
2070 levél
Válasz 21.04.20. 21:44 #7
GeryG
Hm... hát ez így nem tudnám megmondani... Szerintem inkább a könyv folytatása, mivel ez is ugyanolyan részletesen (talán már-már túl részletesen) foglalkozik Wade életével, amire ugyebár a film még felületesen se nagyon tért ki. Az első részben volt egy rakás olyan szakasz, ami arról szólt, hogy a srác valójában mekkora szociopata gyík, aki nem tud mit kezdeni az olyan dolgokkal, amik nem pixelekből állnak össze. Ez a filmben egyáltalán nem volt benne, viszont a Ready Player Two-ban - és itt most egy pici spoiler következik - Wade még nagyobb gekkó, mint az első részben volt...

A vége hát... talán a legjobb szó rá az, hogy váratlan. Én legalábbis totál másra számítottam. És teljesen megértem, ha valaki szerint gigantikus blőd baromság, mert valahol tényleg elég megmosolyogtató. De nekem valahogy mégis illett az egész Ready Player sztori végére. Olyan tipikus Ernest Cline befejezés. Hogy ez jó vagy rossz, na azt mindenki döntse el majd maga. Tulajdonképpen a Ready Player One vége is egy klisés slejm cukormáz volt: nyertek a jók, az ölébe hullott a világ gazdagsága, övé lett a csaj és még az OASIS-t is hajlandó volt letenni, hogy az életben nőzhessen. Ha őszinték vagyunk, ez a legkevésbé sem passzolt a könyvben addig megismert Wade személyiségéhez, de sebaj, így szerettük a befejezést.

Szbszig - tavaly novemberben jelent meg kint, de pár hete már nálunk is láttam az angol kiadást a könyvesboltokban. A magyarról viszont fogalmam sincs, hogy hogy áll, mikor jöhet.
33197 levél
Válasz 21.04.20. 21:01 #6
szbszig
Nem is tudtam, hogy készült folytatás. Az első nagyon tetszett, szóval ez most felkeltette az érdeklődésemet eléggé. A magyar fordítás mikorra várható hozzá? Na, nem mintha gondot okozna angolul végigolvasni, csak persze nekem is van csomó más betervezve még, szóval ha nemsokára jön úgyis magyarul, akkor tudok várni. Az viszont nem jó hír, hogy a játékok felől a filmek és a zene felé tolódott benne az arány.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33688 levél
Válasz 21.04.20. 20:22 #5
Creativ3Form
Illetve olyat is olvastam több helyen, hogy ez inkább a film folytatása, nem a könyvé, aminek nem örülnék tekintve, hogy nekem nagyon nem tetszett a film. Ez mennyire igaz?
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
33688 levél
Válasz 21.04.20. 20:20 #4
Creativ3Form
Kíváncsi vagyok már nagyon erre a könyvre, főleg a befejezés okán, mert azzal kapcsolatban elképesztően vegyesek a reakciók. Magát a regényt összességében minden ember gyengébbnek titulálja az első résznél, de a befejezéssel valaki úgy van mint te, valaki szerint meg nevetségesen rossz.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
25166 levél
Válasz 21.04.20. 19:24 #3
Peace
Majd valamikor rámegyek, csak most túl sok tervem van. Az elkövetkezendő 5-6 könyvem kőbe van vésve. Bár úgyis eltérek majd a tervtől, mert nem bírok magammal soha.
2070 levél
Válasz 21.04.20. 19:17 #2
GeryG
Annál ez szerintem jobb. Bár lehet, hogy csak azért érzem annak, mert a két részt egy nagynak érzem és a kerek nagy sztori összességében elég jó lett. Mint az érettségi. Egy ötös írásbeli és egy hármas szóbeli kiad egy négyes végeredményt.
25166 levél
Válasz 21.04.20. 19:11 #1
Peace
Már az Armada is felelmetesen gyenge eresztés volt sajnos...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.