Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Így magyarázkodik a CD Projekt RED vezetője [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Így magyarázkodik a CD Projekt RED vezetője
Marcin Iwiński személyesen mondja el, mi történt a Cyberpunk 2077-tel.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077
A legutóbbi Cyberpunk 2077 cikkek, hírek
10512 levél
Válasz 21.01.19. 13:33 #12
davkar9
Bármelyik játékkal meg lehet csinálni ugyanezt. Bugok és "ígéretek" részt is.

Ja, leszek a védőszentje a játéknak. Ez már most "félkész" állapotban is egy remek játék, utóbbi évek egyik legjobb játékélménye volt számomra. Kurvára unom már ezt a folyamatos rinyálást és ezeket a túlreagált gyűlölködéseket a játék körül. Nem vagyok vak, én is látom, hogy vannak hiányosságai/rosszul működő részei. Rendőrségi rész valóban hulladék, nem egyszer kellett visszatöltenem, amiért egy eltévedt golyó a nyakamba hozta őket és gyorsabb volt így megoldani. Sokszor mérgesen sóhajtva forgattam a szemem amiért egyes jelenetekben kenu a mellbimbójával szívta el a cigarettát vagy egy karakter a nyakával vette fel a telefont. Szóval igen, ott vannak ezek az élményt lehúzó elemek, de együtt lehet élni velük/túl lehet lendülni rajtuk. Nem okoz nagyobb nehézséget, mint más kész játékban elviselni egy szar játékdesignt.

Ha már "muszáj" most játszani a játékkal akkor meg kéne keresni ezeket az élvezhető részeket, ha pedig valakinek nem tetszik jelenlegi állapotában a játék - saját tapasztalat vagy számára megbízható forrásból tájékozódva - akkor meg kell várni, amíg kikalapálják/befejezik.
4830 levél
Válasz 21.01.19. 12:21 #11
subject17
Hát ha már így felhoztad: a tény, hogy lehetne 30+ perces komoly bug compilationt összerakni a játék első két órájából, az nem gondolom, hogy "lófaszt se jelent". Rohadtul érthető, ha valaki nem akar onnantól száz órát szenvedni vele.

Mindenesetre ez a videó nem az, épp ezért linkeltem. Összesűríti a bugokat, a rémesen gyenge megvalósításokat, és a félrevezető és hazugságokkal teletolt hype kampányt. Igen, "meglovagolja" a stílusával azt, ami a játék körül van, de ugyanezt higgadtan és elemezgetve is át lehetne adni egy jóval hosszabb videóban, totál mindegy. Érdekességképp tettem be ide, mert szerintem elég jó képet ad a problémákról, és az egészhez mérten még rövidnek is számít a videó.

De igazából olyan vak védőszentje lettél ennek a romhalmaznak, hogy nem tudom, minek reagálok még. Vicces, hogy több topikon át szétbaszogatsz mindenkit, amiért nem tud kitartani a játék mellett és negatív véleményt mond, aztán meg "lófaszt se jelent" egy videó, amit nem láttál.
24839 levél
Válasz 21.01.19. 11:58 #10
Peace
2020 nyári 4 órás játékmenetről beszélnek emlékeim szerint...de mondjuk ott is gondolom gusztustalan összegek röpködtek. Ha van 5-10milla követőd, akkor elég értékes vagy.
10512 levél
Válasz 21.01.19. 11:52 #9
davkar9
Végig se néztem. 60-100+ órás játékból 30 perces bug compilation a gyűlölethullámot meglovagolva lófaszt se jelent.

Egy érdekes részletbe belefutottam mikor végigkattintgattam: a - de gyűlölöm ezt a szót - influenszerek beszélnek a 18-as demóról (ami után a cdprnek "muszáj" volt elérhetővé tenni a pórnép számára is) viszont egyik se néz a kamerába... Egy videóban még hazudva felhypeolnak valamit, másikban fejüket rázva ítélkeznek a játékosokat átverő gonosz cégek felett. Vicc.
24839 levél
Válasz 21.01.18. 12:38 #8
Peace
Huhh, azért itt voltak bajok! Én is láttam bugokat azért, de ilyen durvákkal nem találkoztam. Elég korrektül összeszedték az összes interjút, cikket meg nyilatkozatot. A téma meg elő fog ugrani még sokszor szerintem idén. De ez tökéletesen érthető. Az valaha készült legnagyobb reklám/hype kampány és ehhez mérten a végeredmény fogadtatása. Visszhangozni fog ez még rendesen hosszú ideig.
4830 levél
Válasz 21.01.18. 09:46 #7
subject17
Ha már megint előugrott a téma, ez is jó videó az unalmas munkaidőre.
24839 levél
Válasz 21.01.18. 09:28 #6
Peace
Igazából a lényegen nem változtat. Befektetők vagy határidő. Valószínű nem önszántukból bólintottak rá a kiadásra a tulajdonosok és felső vezetés. De már tényleg felesleges ezen rugózni. Ez van, majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Inside Cyberpunk 2077's Disastrous Rollout Elolvastam, mert pont ráértem. Ezek is csak állítólagos infók és találgatások természetesen, a teljes igazságot úgyse tudjuk meg soha. De azok kemény részek, mikor a fejlesztők viccnek hitték a 2020-as dátumot, ugyanis a fejlesztés üteme alapján a 2022 tűnt reálisnak. És hogy a 2018-as 48 perces demo szinte teljes egészében fake. Ez azért is gáz, mert ugye az ott látottakkal hasonlítják össze a végleges játékot és az alapján készültek el a listán a hiányzó fícsörökről...

Én bízom benne, hogy ez az év elegendő lesz a játék kipofozásához és jövőre kaphatunk 1-2 ütős story expansion-t!!! Azóta is többször belefutottam a klisés és unalmas jelzőkbe a történettel kapcsolatban. Engem mégis teljesen magával ragadott és imádtam. Lehet alacsonyak az igényeim. Míg egy HZD-nél megvolt a "WOW!!!" érzés, ahogy fejben raktad össze a történetet, itt elegendő volt a pörgős és izgalmas cselekmény és a fergeteges atmoszféra! Mondjuk simán elkocsikázhattál 40 órát a játékban, hiába volt "Azonnal találkoznunk kell!!!!!!!" rész a fő küldetésben. De ez nagyjából minden OW játékban így van.
10645 levél
Válasz 21.01.16. 15:30 #5
Dark Archon
Szóval 2022-re talán kész is lesz, oké. Igazából az 5 perc lényege, hogy túlvállalták magukat. Tanulság, majd máskor hagyják a konzolokat a francba, és a PC-re fókuszálnak csak (vagy fordítva).

Peace: a befektetők mozgatnák a szálakat a cég alapítói és tulajdonosai helyett? Ugyan már, nyilván volt egy szerződésük, lejárt a határidő, és úgy kábé ennyi.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
17298 levél
Válasz 21.01.14. 10:08 #4
david139
Hát valamit mondani kellet.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
24839 levél
Válasz 21.01.14. 08:27 #3
Peace
Hatalmas respect járt volna érte, ha kiáll és bevallja, hogy a profit és a befektetők mozgatták a szálakat és bár rohadtul nem volt kész a játék, mégis kiadták. Ilyen sajnos nem fog megtörténni soha, pedig nem lett volna rossz. Ha nincs ennyire elsza*va a fejlesztési idő vagy nem erőltetik a 2020-at, akkor nem kellene ilyen kamu bocsánatkérő videókat kiadni és a béka segge alól kivakarni a cég renoméját. Én legalábbis egy szavát nem tudtam elhinni, pedig szerettem volna. A fejlesztőknek továbbra is maximális tisztelet, mert érződik, hogy ők mindent beleadtak. Meglátjuk, hogy mi lesz a játékból mondjuk év végére vagy jövőre...

Jól értelmezem, hogy akkor idén semmiféle fizetős expansion nincs tervben a videó alapján? Free DLC-k és annyi. Mondjuk érthető, hogy egyelőre a játékot szeretnék tényleges 1.0 állapotba hozni és nem kiegészítőket gyártani hozzá. Bízom benne, hogy azét 2022-ben jöhet hozzá Witcher szintű plusz tartalom.
865 levél
Válasz 21.01.14. 00:16 #2
pb69
Pörög tovább a kamugyár. Ahhoz azért pofa kell, hogy az őszinte kommunikációt, de úgy általánosságban az őszinteséget felhozza az ember a történtek után.
És nem, nemcsak a konzolos verzió nem érte el a saját maguk által megszabott minőségi szintet, hanem a PC-s sem! És ez nagyon fontos.
Ahogyan az is barokkos sumákolás, amit a konzolos verziók tesztre küldéséről mond. A játék egy rakat hulladék volt konzolokon, így direkt nem is küldtek ki érdemi helyekre ilyen kulcsokat, ehhez is vastag bőr kell, hogy ebben a témában így szabadkozzon.

Őszintén, kit érdekel milyen egyedi objektumokat használtak? Ez a saját döntésük, ami elég megkérdőjelezhető is, minek újra feltalálni a spanyolviaszt, nem attól lesz szebb egy játék, hogy mennyire egyedi objektumokat használnak. Nem egyedi asseteket is lehet úgy használni, hogy az eredeti produkcióhoz vezessen. Ez olyan, mintha én pl. autószerelőként azzal magyarázkodnék, hogy ugyan elcsesztem az ügyfél kocsiját, de teljesen egyedi és saját fejlesztésű olajat és alkatrészeket tettem bele, így mennyivel nehezebb dolgom volt.
A töltési idő is szép dolog, de megint nem sikerült belőni a prioritást. Az is ciki tud lenni, ha sokat tölt egy játék, de mégis sokkal kevésbé lett volna gáz, mint pl. egy totál hülye AI vagy a beígért dolgok hiánya.

A konzoloknál meg ott a gond, hogy nem a "régi" konzolgeneráción kellett volna javítani a dolgokat, hiszen a konzolos verzió eleve ezekre készült. Megint ez a hamis narratíva, hogy az előző konzolgeneráció. Nem, a játék által megcélzott konzolokról van szó.
Ahhoz meg sok ész kell, hogy amikor a fejlesztéssel elnyúltak, a konzolok pedig már erőteljesen lemaradásban voltak erőforrások terén, ők még akkor is a PC-s verziós kinézetet tekintsék kiemeltnek.Eleve vicc, hogy a kinézet van kiemelve.
Eredetileg is az adott konzolgeneráció szinte legvégére időzítették a megjelenést, nem jutott eszükbe, hogy az akkori PC-k kicsit előrébb fognak már tartani, mint a konzolok, így nem bölcs dolog PC-re "optimalizálni"?
4830 levél
Válasz 21.01.13. 23:38 #1
subject17
Továbbra sem a tech dolgok jelentik a fő problémát, de oké. A valós gondokról miért is beszénénk - a játék negyede minden platformon a kukában landolt, de majd a bugok és régi konzolok elviszik a spotlightot ugye...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.