Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» 9,7! Úristen!

8080 levél
Válasz 03.07.01. 17:13 #61
Gerry
Szívemből szóltál!

Ehez még anyit tennék hozzá, hogy a Vice City története direkt kissé "gagyi", hiszen egy ez egyben a 80-as évek krimijeire hajaz (Miami Vice).
531 levél
Válasz 03.07.01. 16:53 #60
GL
9,7 tökéletes pontszám érte. Ehez a játékhoz ez a grafika ugygondolom bőven jo. Persze lehetne szebb is. MInden lehetne szebb ,de akkor még azok is sírnának akiknek csúcs-csúcs-kategóriás vga-juk van. Egyébként sztem meg szép. A játékmenet. Hát a mafia se volt gyenge de ez jobb. A történet szinten a mafia viszont veri. Élményben a vc sokkal többet ad mint a mafia. De mivel ez a rovat nem mafia vs vc igy ezt hagyjuk. A felbontásról meg annyit hogy akinek nem bírja xy felbontásban, de csak azé játsza akkorában "hogy mert nekem igy is megy ,meg ha lejeb bveszem csúnya" akkor ez van. Ez a gém 640x480 ban is adja a hangulatot.
8080 levél
Válasz 03.07.01. 16:45 #59
Gerry
Jobban optimalizálták a Vice City-t, mint a GTA3-at, bár nem sokkal, de mégis.

Egyik ismerősöm egy 500-as Celeronon, 256MB-val, és Savage 4-essel játszik vele 800*600-ban, és ha nem is mindig szaggatásmntesen, de éleveztesen eljátszik vele...
1224 levél
Válasz 03.07.01. 14:31 #58
Guar
Azt a problemet nálam egy XP patch megoldotta. És ment is game úgy ahogy kell.
1956 levél
Válasz 03.07.01. 11:14 #57
NisMaster
Az én észrevételeim szerint sokat optimizáltak a Vice City-n. Mert a Gta3 800x600-as felbontásban, 32 biten, közepes látótávval, élsímítás nélkül kb. 10 másodpercenként megakad egy picit.

A Vice City most 1024x768-ban, 32 biten, max látótávolság, 4x-es élsímítással abszolút nem akad.

Nagyon meglepődtem rajta, mert azért ekkora változásra nem számítottam. Ráadásul még a patch-et sem raktam föl és még textúra kirajzolási hibát sem találtam
2519 levél
Válasz 03.07.01. 10:08 #56
Eddie
Mafia:COLH:9.99
huligans for life
2284 levél
Válasz 03.07.01. 09:08 #55
Daedalus
Nekem úgy tűnik mintha egy picivel tényleg igénytelenebb volna a GTA3tól a VC. De ezt már nem nagyon tudom felmérni mert azóta 2x gyorsabb gépem van . De a különbség elég minimális. Ráadásul a Radeonokknál sok gond van ami rontja a játékélményt. Pl. megyek egy hídon ami még nincs teljessen kirajzolódva - korlátok, oszlopok, díszek - SEHOL! Amikor már majdnem lementem a hídról akkor jelennek meg. Elég rossz érzést kelt bennem .

Optimalizálhatták volna rendesebben. (lásd Maff ahol mennek a radeonok patch nélkül rendesen, és patch után még jobban mint az Nvdiánál) Mondjuk a Maffban szebb textúrák vannak az egész városon és nem tűnnek el az autók ha elfordulok tőlük. - ezt azért figyelembe kell venni. (szóval Mafia:COLH - 9.71! )

Dae
"?"
1224 levél
Válasz 03.07.01. 00:51 #54
Guar
Akkor engem fújthatsz is...

A grafikás dolog a nagy városos nézetről jogos, de akkor is... A Mafia szebb , és a város se kicsi, mégse ilyen a gépigény. Szerintem legalábbis, nálam tökéletesen ment mind a kettő, csak a panaszkodások miatt mondom.

Az a baj, hogy rengeteg fejlesztő cég lusta optimalizálni! És ez pofátlanság. Merem állítani, hogy egy játékban ez a legfontosabb helyek között van. Mert hiába a jó játék, ha szaggat mint az istennyila és emiatt nincs játékélmény. Persze nemcsak a Rockstar-os fiúk lusták optimalizálni. Ez global problem.

És mintha ígértek volna valami ilyesmit, hogy jóval szebb látvány lesz, mint a GTA3-ban, vagy mint a konkurenseknél, amellett a gépigény is JELENTŐSEN lecsőkken. Ebből nem sok valósult meg.
8080 levél
Válasz 03.06.30. 22:13 #53
Gerry
A Master of Orion 3 biztosan beledöngölnéma földbe

Én is (mint asszem mindenki ebben a műfajban) igyekszem hangsújozni: a kritika szubjektív dolog, hogyan is lehetne objektivitást elvárni benne? (Már maga a kritika is a görög "krino", azaz "ítél" szóból származik, melyből világosan látszik, hogy az zsurnaliszta a SAJÁT véleményét mondja el.)

Olyan ez, mint a filmek: kinek nagyon tetszik egy, másnak pedig nagyon nem jön be. Helyesebben, a játékok esetében még bonyolultabb a dolog, hiszen bár vannak trendek, és általános megítélések, lehetséges, hogy éppen egy nüansz fog meg benne, avagy éppen ellenkezőleg, egy mindenki által dícsért játékra mondom azt, hogy pocsék, pusztán azért, mert nem preferálom a fajtályát.

A Vice City iszonyatosan bejött (és nm csak nekem, a számon tartott értékelések shol sem mntek 8.9 alá ezen a sárgolyón).

Tisztában vagyok a kissebb grafikai hiányosságaival, azonban ezt szinte csípőből ki lehet védeni azzal, hogy a program egy egész városrészt mozgat egyszerre, kemény 1 sec-es töltögetés csak a városrészek közti átlépéskor van, és el lehet képzelni, hogy mi lenne akkor, sokkal részletesebb textúrákkal dolgozna a Renderware motor.

A második „kellemetlenség” az az, hogy a program folyamatosan átrajzolja a környeztet, ha nem nézünk oda, így teljesen más utcakép fogadhat, mint 2 sec-el ezelőtt.

A harmadik, és egyben lgbosszantóbb hiba az MI idiotizmusa: ez valóban fájó, azonban a program összesége feledteti. Máshol már csak-e miatt is leszedné a keresztet ról az ember, de itt az egész játék feledteti ezen hiányosságot. (És a többit is)

Ezen felül már csak szubjektív véleményeknek, ill. nmtetszéseknek lehet hangot adni, de alighanem ezek az objektív hibái a Vice City-nek.

A fikázók figyelmébe ajállanám egyéb ismertetőimet, és ha az ott adott pontszámok után is azt meri mondani valaki, hogy én milyen könnyen szórom a pontokat, azt megfújtom.
5697 levél
Válasz 03.06.30. 21:52 #52
Peeter
Szerintem meg bekellene már zárni ezt a topicot.Hülyeség volt alapban megnyitni....
I don't want you back!!!
11787 levél
Válasz 03.06.30. 21:37 #51
Ghoost
Szerintem nagyon fasza játék a Vice City!
A MAfia is az volt, azt már nem tudom, hány pontot kapott de jó játék volt.
Bug tényleg van egy pár, de melyik gameban nincs?
A grafika tökéletesen illeszkedik a környezethez és nem gond, hogy ilyen, ha jobb lenne a graf jobb gép kellene hozzá akkor emg az lenne a baj szal.
1224 levél
Válasz 03.06.30. 21:28 #50
Guar
Szerintem a Vice City jó, de csak egy ideig. Összességébe egy bugos, unrális, nem is túl szép játék, csomó hülye küldetéssel. 150 megás patch kéne hozzá, hogy valami lehessen belőle. Egyedül ami bejött, az a motorozás. Szánalmas a törése a kocsiknak. Tehát egy árkád játék, rengeteg, ám kihasználatlan ötlettel.

MAFIA RULEZ, minden szempontból. Nem elfogult vagyok a Mafiával, hanem reális szerintem. + Nem tudom milyen hangulatról beszél itt a nagynép, mert a Vice City szerintem abszolút nem az a húdehangulat játék. Én MAXIMUM 8 pontot adnék neki, vagy ha ez 9,7, akkor a Mafia 11.
11867 levél
Válasz 03.06.30. 20:59 #49
RASTA guy
Ma már tüzetesen játszottam vele, hibák:

1. ronda a menü ÷P
2. szaggat, pedig ocsmányronda (lehet, h nem állítottam be normálisan új kareszt)
3. motorokat láncfűrésszel nem lehet szétszedni
4. nem vmi reális
5. etc. , a zenék nem jönnek be
sakálemberek...
3128 levél
Válasz 03.06.30. 20:47 #48
Blade Runner
Egy kicsit visszakanyarodva a pontozáshoz:
Néhány szempontot érdemes figyelembe venni akkor, amikor a pontokról beszélünk.
1. Aki annyira fanatikus, hogy nekilát végigjátszani játékokat egy-egy kategóriában tizessével, az játék-fanatikus. Mint ilyen, egy-egy játék hangulata meg kell hogy ragadja, mert különben nem játszana nap mint nap. Ebből pedig az következik, hogy a legobjektívabb értékelő is olyan értékelést ír és olyan pontszámot ad, amit ő a legjobbnak és a valóságnak legmegfelelőbbnek tart, de ha valami megragadja a fantáziáját, akkor hajlamos egy kicsit túlértékelni. Ezért nem érdemes valakinek az objektivitását megkérdőjelezni, mert főleg ilyen pontozásos műfajban, mint a játék értékelés nincs igazi objektív mérce. (A Dungeon Siege például olyan játék, amivel ma is nap mint nap játszom, több mint egy év elteltével, így bármikor szivesen adnék akár 10 pontot is rá. Persze tudom, hogy ez a játék nem mindenkit ragadott meg ennyire, de ez nem befolyásolja azt, hogy magasra értékeljem a játékot. Legfeljebb csodálkozom, hogy nem tetszik mindenkinek ennyire. )
2. A jelenlegi pontozás, bár javítható, alapvetően a legjobb arra, hogy az olvasó egyrészt megállapítsa, hogy a játék mely részei tetszettek az értékelőnek és melyek nem igazán, másrészt az értékelő kis segítséget kap egy valósághűbb pontszám megállapításához.
3. A pontszámoknál azt is figyelembe kell vennetek, hogy az értékelők általában olyan játékokról írják az értékelésüket, amely stílust a legjobban kedvelik, így a pontszámokban már eleve benne van egy pici részre hajlás. Ha én értékeltem volna a GTA:VC-t, akkor valszeg nem kapott volna ennyire magas pontszámot, mert én nem vagyok kifejezetten FPS rajongó. Ugyan ez áll a másik irányban is, a Dungeon Siege vagy a Master of Orion III Gerry-től biztosan kisebb pontszámot kapott volna. Ezért érdemes nem csak a pontszámot megnézni, hanem az egész értékelést elolvasni, hogy megállapítsd, ez az a játék, amely hosszabb időre le tud majd kötni, vagy nem is érdemes belekezdened.
Blade
8080 levél
Válasz 03.06.30. 19:43 #47
Gerry
Enter the Offline:

New York-hoz iylen közel van Szöged? Mi a manó..

Én pár napja ennek éppen ellenkezőjét hallottam a Cora-ban:

(Két kiskölök a Diablo 2+ Exp.Pack-ot csekkolta.)

"-Lehet, hogy megveszem, jó szerpjáték -!- ez.
-Melyik?
-A Diablo
-Ja, azt én is ismerem. De jobban tetszik a WarCraft 3. (Azonos kategóriák, hát persze
De nem vedd meg, a neten szar vele játszani, kivág, ha nincs hozzá serial-number-ed."

Azt hittem ott helyben dobok egy hátast...

Enter the Online (bár már ott vagyok, vmi nem stimmel..)
1146 levél
Válasz 03.06.30. 18:33 #46
Warhawk
OFF
Épp ma voltam a MediaMarktban szegeden (újból meg kell említenem, hogy aki nagyon meg akar szánni egy 1xx cm-s tévével, ne fogja vissza magát! ), nézegettem a szoftvereket - mondjuk kapok a számra, mert GC-s játékokat csekkoltam - mikor két srác beszélgetését hallottam, miközben kifejtették, hogy miért nincs itt még a Vice City, annyira tetszik nekik, hogy tuti megveszik. Nokérem, ilyen mentalitás kell ide, akkor minden rendben lesz!
ON

...Ide nincs semmi mondanivalóm...bocs...
8080 levél
Válasz 03.06.30. 18:13 #45
Gerry
Hát igen, ez pont az a momntum, ami nem igazán illik a magyar valósághoz. Bár az utóbbi években azért elkezdtek növekedni az eladások játékszoftver téren, sőt, és persze, de ez még mindig harmatgyenge... Arról nem is beszélve, hogy továbbra is főként a budget kategória megy a maga 1000-4000 Ft-os áraival, amiből nem fog meggazdagodni senki.

Persze ez a tipikus "tyúk és a tojás esete" Drága, mert másolják, és másolják mert drága... Bár sokan legalább meg fogják venni a Vice City-t, hogy ki tace-pao-zhassák a mellékelt térképet, ami nélkül csak körbe-körbe rohangálnának a városban.
9563 levél
Válasz 03.06.30. 13:32 #44
kEnAcE
Jó, de már az első pár szavadban ott a megoldás: " ha mész venni egy játékot.."
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
2284 levél
Válasz 03.06.30. 13:02 #43
Daedalus
Igen. De ha mész venni egy játékot és csak olyan ismertetőket olvasol róla hogy mennyire kira', és tele van szuperlatívumokkal nagyon pofára eshetsz ha téged pont ilyen hibák irritálnak a legjobban...
"?"
9563 levél
Válasz 03.06.30. 11:10 #42
kEnAcE
Eszméletlenül jó a hangulata a játéknak, ez is az oka, hogy rengeteg vérforraló hiba és a eszement gémer-sz*patás ellenére képtelen voltam abbahagyni. Először is a grafika barátok között is ocsmány. Már a GTA3-nál is ez volt a véleményem. (Persze lehet, hogy ez megint a grafikai maximalizmusomnak tudható be, Live Long Splinter Cell! )Itt a legnagyobb probléma, az hogy a DRAW DISTANCE nagyon kicsi, és amikor úl gyorsan száguldok a motorral, a textúrák még nem kerülnek fel a csupasz objektumokra, illetve vannak objektumok, (villanyoszlopok, fallak)amelyek még nem rajzolódtak ki, és ezekben úgy pofára szoktam esni, hogy az egész küldetés - amit nem egyszer már 15-20 perce tervezgetek - oda lesz.
A gémer-sz*patás alatt azt értem, hogy valljuk be őszintén, EASY beállításon is tetü nehéz. Én eddig még minden küldtést képes voltam megcsinálni, már az utolsókat nyomom a nagy küldetések közül, de vannak haverjaim a kik nem annyira hardcore-ok, és fel is adták több napnyi sikertelen próbálkozás után. Azt hiszem azért rájuk is kellett volna gondolni. Pl. ott van az The Driver című küldetés, mikor a nagy bankrabláshoz kell egy sofőr, akit előbb le kell győznöd. Alapból egy 10x lassabb kocsival indítasz, nem elég hogy szűk, forgalmas utcákon kell manőverezned, még a rendőrök is rád akaszkodnak (persze csak rád, a másik gyökeret nem bántják), akik bizonyos kulcspontoknál (mondjuk a céltől 10m-re) két oldalról úgy telibe nyomnak, hogy a kocsi totálkáros lesz. Kikerülni szinte lehetetlen őket. Ezzel a küldetéssel szívtam a legtöbbet, vagy 50x próbálkotam vele, mire sikerült. Mondjuk az ilyeneket easy-n lehetett volna könnyebbre is csinálni, és akkor lehet, hogy nem kaptam volna idegrohamot, nem soroztam volna meg a ház oldalát, és nem küldtem volna el a Szentháromságot, és minden ismerősem le- és felmenőjét oda, ahova tettem.
Ezektől eltekintve kirrrrály a játék!
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
7503 levél
Válasz 03.06.30. 10:33 #41
Attila88
Nekem meg a Mafia nem tetszik, de ezért nem nyitok új topicot, hogy ÚRISTEN a Mafiát mittudomén mennyire értékelték. Neked a Mafia a király másnak a VC!!!
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
2284 levél
Válasz 03.06.30. 10:20 #40
Daedalus
Dark Archon: Az hogy neked a VC jobban bejött mint a Maf még nem azt jelenti hogy jobb játék. (és fordítva) Mindkét játék hasonló alapokra épül, de más - különböző izlésű játékosokat szólít meg.

Engem a Mafia szólított meg mert (nekem) reálisabbnak tűnik (ebből köv. - jobban beleéltem magam mint a VC-be), Mafia egy más életstílust tükröző játék, úgyan úgy mint a GTA:VC - amiben a sok randalírozás a realizmus kárára megy, de ennek ellenére jól el tudom magam reagálni - legalább is egy ideig. Kinek mi felel meg jobban.
Mindenesetre több olyan elemmel találkoztam a GTA ban, ami elég kritikus viszhangot kapott (lehet csak tőlem??) és engem ezek a hibák kimondottan zavarnak a játékban. (a másik topicban felsoroltam egy párat) De ennek ellenére egy nagyon jó minőségű AAA játékról van szó, de őrizzük meg a hidegvérünket - a VC semmiképpen sem korszakakotó játék aminek tökéletes sztorya, és MI-je van. Ezzel szemben nagyon magas a játszhatósága és nagyon sok kiváló ötletet tartalmaz, ami a mérleget összértékelésben a pozitív része felé dönti.

Szerintem a GTA-nak sokkal magasabb az újrajátszhatósága, mint a Mafiának. A Mafiával ellentétben sokszor csak azért kapcsolom be a GTA-t, hogy csak úgy randalírozzak magamnak. Török, zúzok, menekülök - ha pedig kinyiffantanak - nem gond - megint ott vagyok és folytatom - nem lesz az orrom előtt a GAME OVER felirat. Szóval el lehet hülyülni - nagyon sokat ad a sok szlalomozás a barikádok között, helikopterrel üldöznek és ennek meg van a hangulata. A Mafiánál ezt azért nem engedheti meg magának a játékos. Az első dolog hogy egy kissebb csetepaté után már elég nagy bajban vagyunk, mert azért a Maffiózóban lévő karakterünk egy tárat a Tomsonból nem emészt meg olyan könnyen mint Vercetti kollégája. A Mafiában hamar rájön az ember, hogy "itt jobb ha jó gyerek leszek" ellenben a GTA-val, ahol igenis megéri átlépni a törvény határát! Hisz visszaemlékezvén a Mafia küldetéseire - úgy mentünk a célszemélyhez (akit esetleg ki kellett "iktatni"), hogy odafele is inkább betartottuk a 60 Km/h (vagy 50 ?) sebességet, meg visszafele is. EZ TERMÉSZETESEN NEM NEGATÍVUMKÉNT SOROLOM FEL A MAFIÁBAN, mert nekem ez a fajta realizmus jobban tetszik mint a GTAs "elütök két rendőrt oszt kit nyom", (meg UZI-val sétálok el a rendőrbá mellett) . Ez a két eleme a két játéknak az egyik fontosabbik tényezője ami annyira megkülönbözeti őket, és ami annyira két pártra szakítja a játékosokat.

Szerintem mindkettő valamilyen szempontból jobb (élvezetesebb a másiknál). A "maffiásoknak" megéri kipróbálni a GTA-t mert más érzés szétcses*ni a fél várost, a "gétéásoknak" pedig a Mafiát, hogy egy-egy feladat véghezvitele milyen nehéz is tud lenni ha koncentrálnunk kell olyan tényezőkre is, mint a törvény (részleges) betartása, na meg a filmbeillő sztory + karakterek (mert a GTA-ban elég komix szerűek).

Remélem elég szubjektív voltam, hogy ne legyen megtépázva a fejem...

És végezetül a nyertes kommentár: "...aki meg nem bírja elviselni, hogy létezik a Mafia-nál jobb játék is, az menjen azt nyomorogjon a Mafia-val."
"?"
1247 levél
Válasz 03.06.30. 09:09 #39
erdos
Biztos igazad van, nem is vitatkozom. Nekem mindösszesen annyi volt a véleményem hogy pl a Black and White féle egyedi ötlet alapján készült játékokat amelyek új irányvonalat nyitottak a játékgyártás piacán, (nagy kedvencemet a Homeworld-öt is megemlítem ) én magasabb értékről indítom, mint egy már bevált játék még jobb folytatását. Őszintén szólva nekem az új ötletek hiányoznak a legjobban.
Ez egy teljesen szubjektív vélemény, szóval senkivel nem szeretnék vitatkozni emiatt.
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
11057 levél
Válasz 03.06.30. 08:51 #38
Dark Archon
erdos: azért folytatás és folytatás közt is van különbség! Én játszottam mindkét GTA-val, meg a Mafia-val is. A VC messze lekörözi mindegyiket. Egyántalán nem "csak" egy folytatás. Marha jó ötletek vannak benne, és tényleg olyan játék, ami magával ragad, ahogy száguldozol egy motoron a pálmafák alatt, közben szól a rock, olyan érzésed van, mintha tényleg ott lennél. Abba meg, hogy hány pontot kap egy játék, és aki ez miatt nyit egy topicot és vitatkozik... hát... nagyon sok szabadideje lehet... bár Sam2-n látszik, hogy soha nem játszott VC-vel, csak a szája jár. A cikkírót is magával ragadta a játék, aki meg nem bírja elviselni, hogy létezik a Mafia-nál jobb játék is, az menjen azt nyomorogjon a Mafia-val.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1247 levél
Válasz 03.06.30. 06:38 #37
erdos
Csak egy két gondolattal magyaráznám a bizonyítványom. Nem szidtam a játékot, mintahogy nem is dícsértem a riválisát. Biztos vagyok benne hogy tényleg remek játékkal van dolgunk. Igazából nekem annyi vele a bajom hogy 3 pontra a maximális ponthatártól az ember azt gondolná hogy egy korszakalkotóan új ötletű új irányvonalat teremtő játékról van szó, nem egy amúgy remek játék még jobb folytatásáról, DE csak egy folytatásról.
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
1146 levél
Válasz 03.06.29. 16:42 #36
Warhawk
Szörnyű egyébként mikor azon veszekszik valaki, hogy szerinte egy játék nem x pontot, hanem x+-5 pontot érdemel. Még anno mikor papírmagazinokat olvastam vicces volt, de mióta engem is néha kritizálnak már nem annyira az. Egyszerűen zavar, hogy nem a cikkbe kötnek bele (ha lehet ), hanem néha el sem olvassák egyesek, csak megnézik a pontszámot, és ott kezdenek kötekedni.
Valahol láttam egy olyan értékelést - ha már feltétlen kell - ami igaz nagyon radikális, mégis nekem nagyon bejött. A játékot ötös skálán értékelték, viszont nem pontszámokat kapott, hanem 'kitűnő', 'jó', 'közepes', stb... értékeket. Ebbe meg igazán nem lehet belekötni, mert mindenkinél máshol van a jó és a közepes között a határ.
5799 levél
Válasz 03.06.29. 15:49 #35
Dino
A DVD-k értékelésénél próbaképpen így történt a pontozás, tehát ott egyáltalán nem függ az összesített pont a négy részpontszámtól, igaz, ott megmaradt még a fél pontonkénti lépcső, de az szerintem nem baj.

Új részpontszámokat szinte biztos, hogy nem fogunk bevezetni, a végeredmény részpontoktól való valamilyen jellegű függetlenítésén viszont elgondolkodom. Az mondjuk irreálisnak tűnik, hogy pl. egy (1, 2, 2, 9) részpontszámokkal rendelkező játék 8-9-et kapjon. Tehát mondjuk lenne egy maximum érték, amivel az átlagtól a végeredmény pontszáma különbözhet... (Pl. a GameSpoton van egy olyan részpont, hogy "a cikkíró módosító-pontszáma", gyakorlatilag ennek a feltüntetése nélkül lehetne a végpont különböző az átlagtól.
1541 levél
Válasz 03.06.29. 15:43 #34
Bugs Bunny
Teljesen igazad van, egyetertek.
8080 levél
Válasz 03.06.29. 15:39 #33
Gerry
Isten ments! Véleményem szerint a legnagyobb hibe ezen a téren az lenne, ha a végpontszámnak nem lenne köze a részpontszámokhoz. Inkább új értélelési menüpontokat kellene adni, de asszem enek a fejtegetése nem a fórumra tartozik.
5697 levél
Válasz 03.06.29. 15:14 #32
Peeter
Megszavaztuk

Morello szólj Dinonak!
I don't want you back!!!
2284 levél
Válasz 03.06.29. 13:25 #31
Daedalus
Azért elvileg lehet egy játék 10.00!

Ingyen dobozolt Mafia + MGM Grand részvények egy csomagolásban! 2 in 1!! 10.00 !!!Morello: Az szerintem is jobb volna hogy ha végeredmény nem függne a 4 szemponttól...

Dae
"?"
5409 levél
Válasz 03.06.29. 12:59 #30
Morello

Hát szoktam én hülyeségeket mondani!? (na jó, Szalacsi-topicot most hagyjuk)

Mert szerintem attól még lehet jó egy játék, ha pár tulajdonsága gyenge, de a hangulata állati!! Most emiatt kapjon 5.0-t, ha pl. 7.0-t simán megérne?

A Panzer General első részénél sztem minden tulajdonsága 1-2 lenne (főleg a grafika és a zene ), de tőlem még most is kapna egy 7.0-t
5697 levél
Válasz 03.06.29. 12:48 #29
Peeter
Ne mis mondasz hülyeségeket.Ez olyan mint a GS-ben a R6:RS értékelése:mindre 5 pont,de a végén 89%-t kapott.
Még ez lenne a legjobb.
I don't want you back!!!
419 levél
Válasz 03.06.29. 12:44 #28
ElitE
a Jóisten nevét szádra hiába ne vedd!
5409 levél
Válasz 03.06.29. 12:36 #27
Morello
Szerintem a pontozási rendszert nem kéne különösebben megváltoztatni, mindössze annyiban, hogy a végérték ne függjön a többi szemponttól, az egy különálló érték legyen. Persze ezek is mind szubjektív eredmények, de hát ezen persze nem lehet (és nem is kell) változtatni.

10 pontot természetesen senki nem kaphat
5463 levél
Válasz 03.06.29. 12:14 #26
Pras
Lényegében nem is a pontozás a lényeg, hanem maga az ismertetés, hisz nem onnan fogod eldönteni, hogy teccik-e egy gamma, vagy nem. (á la "nahát, 9.7-et kapott, megveszem"-stílus) Mindenki maga döntse el, hogy NEKI milyen egy játék (vagy akármi), és tök fölösleges BÁRKINEK is megmagyarázni, hogy hülye vagy, me' tök szar gémet vettél, mert neki AKKOR IS tetszeni fog.
Részemről ennyi.
12314 levél
Válasz 03.06.29. 11:41 #25
vortób
Sam2:igazad van!
,,Happiness is only real when shared."
1987 levél
Válasz 03.06.29. 11:35 #24
Sam2
Nos, nekem nem az nem tetszik, hogy vkinek bejön a gém, csak hogy nem eléggé reálisan értékel! De toom, hogy a Fanok még a 10-et is megadnák, de ilyen értékelésnél tiszta aggyal kell írni, és értékelni! De ha nem tud vki dönteni, akkor szépen végignézi a fórumot, és mint néhányan leírták megkérdezni a testereket, stb. Ja, és a HC Mafiasok nem alázzák sárba a VC(najó, néha, de igazunk van)t, mert nem barmoilják, hogy szar, meg minden, csak elmondják a véleményüket! Jah, és a Matrix játék nagyon jó, láttam havernál, és a Graf se rossz, ez amúgy olyan, mint a Hulk, egyesek fikázzák(én félig), mások meg istenítik!
gyűlölöm a másnapot....
3166 levél
Válasz 03.06.29. 02:19 #23
NeoExDeath
Nekem a VC - Mafia összehasonlításról midig a Metal Gear Solid2 - Splinter Cell összehasonlítás jut eszembe. Tök felesleges az egész, mindkettő kimasgasló game, eggyik ezért, másik azért.
Amúgy feeling szempontjából én is VC párti vagyok. Bepattanni egy jó verdába, vagy motorra, csak a száguldást élvezni, ez engem jobban leköt mint a Mafia mosott szar bárzenéje meg a lassú autók.
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
8080 levél
Válasz 03.06.28. 23:33 #22
Gerry
Badarság összehasonlítani a GTA3-at (és a Vice City-t) a Maffiával. Bár valóban kísérteties a hasonlóság a kettő között, még is tökéltesen más mind kettő (Olyan ez, mint összehasonlítani a Q3A-t az UT-val: mindkettő multira kihegyezett FPS, de ezzel a hasonlíóságok sora szinte le is van zárva).

Lehet különféle jelzőket aggatni a Vice City-re, azonban az "összecsapott" semmiféleképpen sem illik rá. Tény az, hogy az újdonság varázs már nem akkora, mint a GTA3 esetében, és hogy az MI igen bosszantó dolgokat tud művelni, de ezen felül túl sok kritika nem érheti a játékot. Ugyan ott van még a grafikai tényező, lehet szapulni a Renderware motort, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ekkora területe megjelenítsée úgy, hogy még csak ne is töltsön a program..nos ez nem is kis technikai bravúr.

Magát a JÁTÉKOT megítélni pedig roppantul szubjektív dolog. Kinek bejön, kinek nem, azonban nem szabad belemnni a fikázásába pussztán azért, mert nem tetszik, főként akkor, ha -e mögött nem állnak érvek.
5799 levél
Válasz 03.06.28. 23:21 #21
Dino
Gerry cikkének olvasása előtt én is játszottam 1-2 napot a VC-vel, és nekem is nagyon tetszett a játék (hozzátenném, hogy a GTA3-mal nem játszottam, arra akkor nem volt időm, és vissza kellett adni a forgalmazónak, mielőtt lett volna kis szabadidőm , tehát nem volt összehasonlítási alapom, csak egyszerűen tetszett. Ez alapján pedig jóváhagytam a magas pontszámot, én jogosnak éreztem. (Igaz, ha most megkérdezném Lackót, hogy ilyen módon vajon mennyit adott volna a Mafiára, lehet, hogy ő is magasabbra értékelte volna, de most már mindegy, utólag nem változtatok a ponton...)
Gerry már első cikke óta nyaggat a pontozási rendszer megváltoztatásával, de többen mások is felvetették, hogy nem teljesen jó ez így. Én egy dolog miatt félek csak a változtatástól: az összehasonlíthatóság nem lesz teljesen reális... Kb. két és fél éve van ez a mostani rendszer, előtte 100-as skálán ment a pontozás, és nem voltak részpontszámok. Az, hogy a mostani összpontszám a részpontszámok átlagához kapcsolódik (annak kerekített értéke), lehet, hogy nem volt a legjobb döntés, de általában működött ez így. Mindenesetre lehet, hogy változások lesznek hamarosan ezen a téren, és elszakad az összeredmény a részpontoktól. (Azon mindenesetre nem fogok változtatni, hogy max. pontot, azaz 10-et nem kap egy játék se, soha

Ja, és pontszámot adni egy játéknak teljesen objektíven véleményem szerint képtelenség... Ahhoz egy óriási szempontrendszert kéne kitalálni, ami minden játékra alkalmazható, és aszerint pontozni, de akkor meg biztos mindenki a szempontrendszert kezdené bírálni
1349 levél
Válasz 03.06.28. 22:17 #20
gador
Na, hát én is vmi ilyesmit akartam ám mondani!

2284 levél
Válasz 03.06.28. 22:15 #19
Daedalus
RASTA guy tiszteletére a másik topicban. (le fogtok gyilkolni )

Dae
"?"
2284 levél
Válasz 03.06.28. 22:14 #18
Daedalus
Ez nem rád vonatkozik csak alátámasztottam azt amit mondtál. "Kipróbáltátok már egyáltalán VC-t???Ha nem,akkor próbáljátok ki és utánna mondjatok véleméynt róla.
Mert aki még nem próbálta,az még nem is tudja mi vár rá."

Ámen.


"?"
1349 levél
Válasz 03.06.28. 22:13 #17
gador
Azt hiszem igaza van Daedalus-nak. Nem sok mindent lehet felhozni egy olyan embernek, aki nem támasztja alá a véleményét érvekkel, csak vagdalkozik, hogy te tévedtél, meg te tévedtél. Ezt így nem lehet!!! Hol vannak az érvek????
11867 levél
Válasz 03.06.28. 22:08 #16
RASTA guy
Én sem értem.
sakálemberek...
5697 levél
Válasz 03.06.28. 22:07 #15
Peeter
Bocs de nem nagyon értelek.
I don't want you back!!!
11867 levél
Válasz 03.06.28. 22:06 #14
RASTA guy
Bazki, éppen ezért van a GTA : Vice City (Ismertető) c. topik, amit én nyitottam...
sakálemberek...
2284 levél
Válasz 03.06.28. 19:15 #13
Daedalus
Egyébként Peeter, nekem hányan fikázták a Metálos ismertetőmet??? És ezek közül hányan jácották? Shit screenshotok = shit graf = shit game???

Na mindegy inkább nem szólok...

Dae
"?"
2284 levél
Válasz 03.06.28. 19:11 #12
Daedalus
Ja a pontozási rendszer nemegyszer fejtörést okozott nekem is - pedig csak egy-két cikket írtam...

Dae
"?"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.