Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Terminator Salvation - itt a T-600 (Hírek)

Terminator Salvation: The Future Begins

Terminator Salvation: The Future Begins
A legutóbbi Terminator Salvation: The Future Begins cikkek, hírek
4513 levél
Válasz 09.05.09. 19:23 #26
Wing
„a gépek miért készítik magukat emberszabásúra?”

a pszichológiai hadviselés mond valamit? elég félelmetesek azért azok a T-600-asok. az ember számára pedig nem létezik félelmetesebb egy eltorzult emberi arcnál.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
330 levél
Válasz 09.02.09. 19:12 #25
RUSSIANBOY
Nézzük csak.Itt is külön csoportok vannak van a Beszivárgo egység és van mondhatni a leigázo egység.Namármost a beszivárgonak pont az a célje hogy az ellenséget alias az Emberiség megmaradt részét belülről térképezze fel és irtsa ki még a Leigázo egységnek az a célja hogy pusztitson amennyit és ahol csak tud...Tulajdonképpen hivhatjuk őket kémeknek is.A filmkekben is van a katona aki amerikai és német ruhában bekóricál az ellenséghez megtud dolgokat majd egyeztet leadja a jelet és jelen esetben jön a Leigázo egység alias pl légicsapás amely elpusztitja pont ugyanez az álláspont itt is csak itt a gépek hada végzi az irtást mig az Emberszabásu Terminatorok megprobálnak beépülni és belülről kivégezni az ellenséget.....AMugy meg szerintem azért nem lett a többi emberszabásu mert mindegyikre más emberformát kéne a Skynet-nek csinálnia meg ilyesmi és minek?Kifejleszt egy párat aztán kész....Ha ugy vesszük igy van minden...Pl egy számitogépes játékot is fejlesztenek csiszolgatják hogy tökéletesebb jobb legyen és a végén már csak sokszorositják ennyi........tehát tulajdonképpen ennél is igy van vagy mint a klónozás.Vagy TE vagy én vagy bárki más.Tehát egyedi mert nincs belőled mé egy Az iker az más az se teljesen ugyanaz mint Te magad mert valahol valamiben más még ha külsőre tök ugyanolyanok is vagytok.....DE hogyha magadat másolnád akkor ugyanolyan lennél legalábbis külsőleg és a gépeknél pont ez a cél náluk nincs olyan hogy más DNS vagy más viselkedés nekik a külső és a felépités kell hogy ugyanau legyen.....
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
5 levél
Válasz 09.02.05. 19:07 #24
Tris
A Terminátor könyvekben nem vagyok otthon, csak valamelyik első volt meg. Úgy rémlik, azok magyar íróktól származtak, talán a Cherubion adta ki őket. De lehet, hogy az újabb regények nem ezt a vonalat követik. Valaki világosítson fel légyszi.
283 levél
Válasz 09.02.05. 10:05 #23
afro
Na igen, a könyvek. Azokban általában jobban le vannak írva a részletek. Amúgy az érvelés tetszik!
afro
10589 levél
Válasz 09.02.05. 09:58 #22
Dark Archon
A múlt megváltoztathatatlan, Corvus5 által vázolt paradoxon miatt. Nézd meg az Időgép c. filmet. Az egész Terminator film ott bukik, hogy Kyle Reese John apja. Sz'al nem kell komolyan venni... de el lehet gondolkozni a végtelen párhuzamos dimenziók létezésén, melynél mindegyik visszaküldött terminátor egy másik alternatív valóságot nyit.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
Válasz 09.02.05. 09:41 #21
Dark Archon
Az egyik Terminátor könyvben, amit olvastam, bizony a mellkasban van a CPU, pont azért, mert az védhető a legjobban. A forgatókönyvírók csak simán nem tudtak elszakadni emberi mivoltuktól, mivel az agy a fejben van, adta magát, hogy a CPU is ott legyen...

A beszivárgáson túl meg azért a legtöbb robot emberszabású, mert egyrészt a SkyNet adabázisában az a legfeljettebb élőlény. Másrészt, ha valamit el akarsz kapni, nem árt hasonlítani rá, mint ahogy autóst autóval, motorost motorral, embert emberrel érdemes üldözni. Föld alatt, csatornákban elég előnytelen lenne valami brutál nagy tank...

Százasával pucéran meg azért mászkálnak, mert a gyártósor a beszivárgó egységek miatt emberszabásúra van állítva, azt meg a SkyNet tudta, hogy gazdasági válság lesz, így spórolni kell az erőforrásokkal. Csak úgy átállítani, lecserélni egy egész gyártósort, hogy másmilyen robotokat gyártsanak, bizony nem lett volna költségkímélő megoldás!
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5 levél
Válasz 09.02.05. 01:02 #20
Tris
Jaaa... Valóban hibáztam. Felületes voltam, fentről kezdtem az olvasást, és nem jutottam el az alap kérdésig.
Naszóval kéremszépen. Van ugyed a gyártósor. Miután ráálltak a tömeggyártásra, történt az, hogy elfogyott a szerves anyag. De a gyártósort átállítani igazán költséges, így minden marad régiben, apró szépséghibával. Még mindig jobban megtérül, mint kidolgozni egy új terméket és technológiát. Hiszen ölni még tudnak.
Ez most hülyén hangzik, tudom, de ha belegondolsz, van benne logika.
283 levél
Válasz 09.02.05. 00:16 #19
afro
A kérdés itt az volt, hogy miért mászkálnak ezek gépként (hús nélkül), százasával? Amúgy meg amit írtál azt mindenki tudja.
afro
5 levél
Válasz 09.02.04. 19:27 #18
Tris
Nem értem, hogy mi értelme itt olyan kérdéseken agyalni, hogy miért emberszabásúk a robotok, amikor benne van a válasz az eddigi filmekben.
Nagyon egyszerű. Mint azt már Kyle Reese (John Connor apja) elmondta az első részben, a terminátorok "beszivárgó egységek". A céljuk a megtévesztés. Embernek mutatva magukat, a terepen kóricáló katonákhoz csatlakozva levitetik magukat a bunkerekbe, amiket eddig nem sikerült más módszerekkel felkutatni. Ott aztán szépen rendet raknak. "Izzadnak, büdös a leheletük, minden, amit akar". Csak kutyákkal lehet lebuktatni őket.
9105 levél
Válasz 09.02.04. 18:54 #17
davkar9
Azért jók vagyunk mi emberek ha a gépeknek ilyen idővisszautazásos trükkökhöz kellett folyamodniuk már legalább háromszor.
Simple. Eternal. Beige.
20761 levél
Válasz 09.02.04. 18:42 #16
Eric
Miért is?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
330 levél
Válasz 09.02.04. 18:28 #15
RUSSIANBOY
igen valoban nem lesz rá szükség hogy visszaküldjék DE ettől eltekintve ugyanugy meg kell épitsék hiszen az emberiség kipusztitása a cél Connor csak egy púp a háton aki esetleg megakadályozhatja de még ő se garanatálja az Itéletnap eljövetelének lehetőségét...
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
330 levél
Válasz 09.02.04. 18:26 #14
RUSSIANBOY
jo de Süsü a kacalábon forgó palota és az üveghegy az más.Más egy film és más egy mese....
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
330 levél
Válasz 09.02.04. 18:22 #13
RUSSIANBOY
ha már a film és a vele egyidőben készülő játék.tegnap adták ugyebár az egyi kcsatornán a Sarah Connor Krónikái sorozatot miközben néztem a filmet irtam is egy cikket rola ezt most megosztanám veletek ha nem baj:

Terminator sorozat.

Na nézzük csak.először is John anyja simán lehetne a 10-12 évvel idősebb barátnője is John-nak.Azonkivül egy fiatal kis tini csaj alaku gép védi John Connor-t ez nagyon gyenge.A kiscsaj ugyanugy áramkábelt vezet a Terminatorba ahogy a 3ban Scwarziba Kristanna.A gonosz Terminator szigszalaggal orvosolja a jobb sérült lábát?Na neee....Cyborg Ragtapasz?Hehe...Most ez egy uj sorozat vagy inkább mondhatni filmefeldolgozás epizodokban?Öcsém negativumok sorozata....Felszólitás a bankban"Mindenki a padlóra KÉREM".Egy gép nem kér hanem utasit....
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
6 levél
Válasz 09.02.04. 18:06 #12
Faunt
Nem akarok okoskodni, csak próbálok magyarázatot találni:

„a gépek miért készítik magukat emberszabásúra?”
Már rég láttam a filmeket, de nekem úgy rémlik, hogy az emberek csinálták a robotokat/terminátorokat/A.I.-t. Lehet van bennük egy olyan ”érzés” vagy ”gondolat”, hogy a teremtőjükre akarnak hasonlítani. Mint egy vallás. Elvégre - a biblia szerint - az ember is az Isten egy tökéletlen mása.. a gép meg egy mégtökéletlenebb.
Nem vagyok egy Asimov, de ha élne szerintem ő is valami hasonlóval meg tudná magyarázni és még vagy 100 más ötlettel.
De talán még azzal is magyarázható az ember forma, hogy olyan helyekre kell eljutniuk, ahová az emberek is mennek. Romok, és pincék lépcsői vagy például egy falat, amit az ember meg tud mászni azt már egy lánctalpas nem tudná. Szóval kell egy univerzális robot is a speciális változatok mellé…

„terminátorok processzorát, miért a fejbe teszik???”
A hűtés miatt: a sok mechanikus, és egyéb elektronikus rész nagy hőt termel. A processzorok sem hűtik a levegőt szóval a géptesten kívül helyezik el, a fejben. Sokkal jobban lehet hűteni egy nagy felületen keresztül.
(vagy egyszerűen az emberszabású felépítés miatt)

„Miért nem mennek vissza 400 évet”
Lehet, hogy exponenciális kapcsolat van az energiaszükséglet és a megtett idő között. Pld: ha egy évet akarsz visszautazni, akkor (pld.) elég 5000000000 GW teljesítmény, de 100évhez már olyan nagy teljesítmény kéne, amihez a Nap sem lenne elég.

„Sarah Connor miért nem húz el Afrika legmélyebb bugyraiba, ahelyett, hogy lépten-nyomon Amerikában bukjon le minden szaron?”
SC egy hülye picsigó p… , aki nem képes az orránál tovább látni. Most öszintén! Ki nem találkozott még teljesen értelmetlen, bárgyú emberekkel?

„Nincsenek is időben visszautazni képes robotok!”
Az ember önállóan gondolkodó gépet nem tud építeni, szóval már itt megállna a történet. Ha meg valami csoda folytán mégis tud, akkor miért ne lenne lehetséges? Gondolom az elméleti fizikába már sokan megmagyarázták az időutazást (és biztos sokan meg is cáfolták..)
Más oldalról megközelítve: Ha van olyan ember, aki képes hinni abban, hogy a világot egy hét alatt teremtették, akkor ez már tényleg csekélység.
283 levél
Válasz 09.02.04. 17:27 #11
afro
Oké srácok, teljesen egyetértek mindenkivel! De most komolyan. Szóval én sem arra megyek rá, hogy irreális, vagy nem logikus, persze hogy az (aki pl. belegondol abba, amit Corvus5 írt az időutazásról, az nézze meg a Donie Darkot, és tuti nem alszik pár napig ). Csak ez már így picit tényleg fura, hogy mér ennyire emberszabásúak. A mátrixban például nem ilyenek, mert tényleg hatékonyabbak tudnának lenni. De nem boncolgatom, mert tényleg semmi értelme, de ez, mint rendezőben a 4. rész táján azért feltűnne.
afro
210 levél
Válasz 09.02.04. 17:17 #10
74656
Sokkal kézenfekvőbb megoldás is lenne Skynetnek a háborúra mint hogy építgeti a seregét és visszaküldi egypár alkotását a multba.Mint például a biológiai és vegyifegyverek.Bár mondjuk akkort nem lenne film.De azért én várom
Revenge is a dish best served cold --old proverb/A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
4727 levél
Válasz 09.02.04. 17:02 #9
Christoph
Ok ez az én betgségem , de gyerekkoromba sem nagyon szerettem a meséket. Már akkor is inkább filmeket néztem, mert reálisabbak voltak.
Nem azt mondom, hogy 100%-osan legyenek tudományosak, de legalább lássam a realitás lehetőségét. Egyébként én nem kötnék bele olyanokba, amiket afro írt, de nyitott vagyok ilyen téren a kukacoskodásra .
13848 levél
Válasz 09.02.04. 17:00 #8
powerhouse
Na jó, de az időutazás lényege, hogy anyagot küldünk vissza, ami ettől kezdve abban az idősíkban létezik. Tehát ha valami változik a jelenben, az megváltoztatja a jövőt, de a visszaküldött Terminátor már a jelen része, és nem a jövőé.
If I look back I am lost
2011 levél
Válasz 09.02.04. 16:54 #7
Corvus5
Bennem is az fogalmazódott meg, h "Csak ennyit nem értesz?". Ezek a dolgok nem is feltünőek, mivel már az alapokban nagyobb ellentmondások vannak. Pl: Ha visszautazik a terminátor az időben és megöli Connort, akkor a jövőben nem fogják megépíteni és visszaküldeni, hiszen nem lesz szükség rá, ergo megölni sem fogja Connort.
Én még nem találkoztam olyan sci-fivel, amiben nem lehetne belekötni... a kérdés az, h érdemes-e.
20761 levél
Válasz 09.02.04. 16:45 #6
Eric
Most konkrétan a "processzor miért a fejben van, amikor ott nem is olyan védett?" meg "miért emberszabásúak a robotok" kérdéséről volt szó.
Ha ezeket rendbe rakjuk a filmben, akkor tudományosan teljesen korrekt lesz? És akkor innen kezdve jó film?

Ilyen kaliberű kifogásokat a sci-fi filmek 99%-ában meg lehetne fogalmazni.

Csupán arra akartam kilyukadni, hogy vajon érdemes-e "beleszőrszálhasogatni" ilyen részletekbe?

Abba belegondoltál már, hogy Süsü a sárkány, a kacsalábon forgó palota, meg az üveghegy(pláne, ami azon túl van) mekkora irrealitás?


"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4727 levél
Válasz 09.02.04. 16:30 #5
Christoph
"Amúgy egy sci-fi-nek nem kell feltétlenül tudományosan korrektnek lennie.
Logikai csavarokkal ne legyen tele, a történet legyen magával ragadó és izgalmas. Legyen látványos... nagyjából ennyi."

Tegyük hozzá, hogy Neked . Mindenkinek mások az elvárásai. Én pl. csak azokat a sci-fiket szeretem, aminek van valami valóság alapja. Nem feltétlenül a jövőt vetítik elő, hanem "akár" meg is történhetne alapon. Teszem hozzá, hogy nem is szeretem a Star warst se és a hozzá hasonló irrealitásokat hasonlóképp hanyagolom. Nem mondom, hogy rossz, de én messze kerülöm. Még mondjuk az Alien épp belefér, de inkább csak az atmoszférája miatt.
Szóval számomra teljesen elfogadható afro kritikája.
20761 levél
Válasz 09.02.04. 16:18 #4
Eric
"Magyarul mondhatjuk azt is, hogy nincsenek nagy elvárásaid a filmekkel kapcsolatban, ezért nem is fogalmazol meg kritikát"

Nem, nem mondhatjuk. Valamit félreértettél.

De ha arra gondolsz, hogy nem kezdek filmesztétai mélységekbe zuhanni egy film megtekintése után, akkor valószínűleg igazad lehet valahol.

Amúgy egy sci-fi-nek nem kell feltétlenül tudományosan korrektnek lennie.
Logikai csavarokkal ne legyen tele, a történet legyen magával ragadó és izgalmas. Legyen látványos... nagyjából ennyi.

A Star Wars vajon mennyire korrekt tudományosan? Ennek ellenére mégis a filmtörténet egyik legjelentősebb sci-fi alkotása.

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
4727 levél
Válasz 09.02.04. 16:05 #3
Christoph
Magyarul mondhatjuk azt is, hogy nincsenek nagy elvárásaid a filmekkel kapcsolatban, ezért nem is fogalmazol meg kritikát.

Egyébként nem hülyeség, amit afro ír. Vannak tudományosan sokkal korrektebb sci-fik, mint a Terminátor ez nem kérdés.
20761 levél
Válasz 09.02.04. 15:58 #2
Eric
Csak ennyit nem értesz? Boldog ember vagy...

- Miért nem mennek vissza 400 évet(vagy még többet) a robotok és írtják ki John Connor ük-ük-ük öregapját? Vélhetően az elöltöltős puskák idejében ez kisebb problémát okozott volna, mint a XX. században.
- Sarah Connor miért nem húz el Afrika legmélyebb bugyraiba, ahelyett, hogy lépten-nyomon Amerikában bukjon le minden szaron?
- Nincsenek is időben visszautazni képes robotok!

stb-stb.

Ha én nekiállok megnézni egy fimet, akkor nem feltétlenül azon morfondírozok, hogy miért így oldottak meg valamit, és miért nem úgy.
Nem kell egy filmben feltétlenül a logikai csavarokat keresni.
Főleg, ha ennyire részletkérdésről van szó...
Ha összességében élményt nyújt, akkor oké, ha nem (mert pl. az ilyen kérdések feloldhatatlan ellentétként ordítanak benned), akkor ne nézd!

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
283 levél
Válasz 09.02.04. 15:17 #1
afro
Csak egy valamit nem értek: a gépek miért készítik magukat emberszabásúra? Értem, hogy készítettek olyan típust, ami emberi szövettel borítható, hogy beépüljön az emberek közé és belülről irtsa őket, de miért van belőlük hadseregnyi?! Ez valami fétis náluk?
Egy gépezet lehetne sokkal hatékonyabb, ha nem emberformára korlátozzák, szerintem. (2 szaros végtag helyett, lehetne pl. 4, szenzorhálózattal, összekötve valami jeladóval a többivel, és máris egy sokkal brutálisabb gyilkológépünk van.)
Ja, és az sem tiszta, hogy terminátorok processzorát, miért a fejbe teszik??? Szóval az egyik legsérülékenyebb, legnehezebben védhető, kiálló valamiben van, ami ráadásul nincs is külön páncélozva. Ha pl a törzsben lenne, akkor legalább meg van védve. Ez is annyira baromság.
afro
766 levél
Válasz 09.02.04. 15:17
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Terminator Salvation - itt a T-600 (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.