Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dome

Mi történt az év során? - 2011. március

A tavasz első havában nem sok játék jelent meg, de azok mind kiemelkedő alkotások voltak.

2011.12.06. 11:46 | szerző: GeryG | kategória: Dome

Év végi összefoglaló sorozatunk harmadik részéhez érkeztünk, amely értelemszerűen a márciusi eseményeket, híreket, bejelentéseket és megjelenéseket eleveníti fel néhány szó erejéig.
Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy idén nem volt oka panaszra sem az akciójátékok szerelmeseinek, sem a nagy stratégáknak, de nem szomorkodtak a szerepjáték- és szimulátor-rajongók sem. Az egyik legfontosabb és legjobban várt cím egyértelműen a Crysis 2 volt. A játék hozta azt, amit elvártak tőle: szép volt, és pörgős. A megjelenéskor ugyan még nem támogatta a DirectX 11-t, de ezt egy patch formájában júniusban pótolták. Stratégia fronton a Shogun 2: Total War volt a befutó. A Creative Assembly első nagy sikerének feldolgozása hozta a mai grafikai színvonalat, de érdemi újítás nélkül a játék csupán hangulatában ért fel a nagy előddel. Az RPG vonalat e hónapban a Dragon Age II képviselte, és bár a játékmenet a rajongók bánatára sokat egyszerűsödött, így is egy remek alkotással gazdagodtunk. Remek történet, szép grafika (amelyhez később egy élesebb textúrákat tartalmazó csomag is érkezett), igazi BioWare minőség. Márciusban jelent meg a Need for Speed sorozatból kinövő és önállósodó Shift 2: Unleashed. A szimulátorok irányába elmozduló alkotás fantasztikus grafikával érkezett, amelyhez rengeteg autó és pálya, valamint izgalmas többjátékos mód párosult.
A megjelenések mellett több érdekes játékbejelentésnek is szemtanúi lehettünk a tavasz elején: ekkor vált biztossá, amit már korábban is sejteni lehetett, hogy készül a Prey 2, reméljük ezúttal rövidebb lesz a fejlesztés. A Hawken egy, a MechWarriorhoz hasonló játék lesz, amely még nem érkezett meg, de a márciusban bejelentett autós akciójáték, a Renegade Ops, valamint a népszerű könyv- és filmsorozat játékadaptációja, az A Game of Thrones: Genesis azóta már beszerezhető (ismertetőnk).
Márciusban érkezett meg hazánkba az iPad 2, valamint a Nintendo 3DS, ám ekkor derült ki az is, hogy a Panasonic marokkonzolja, a Jungle soha nem fog megjelenni. Hardver tekintetben is volt egy nagyágyúja a hónapnak, mégpedig az NVIDIA GeForce GTX590, amely a mai napig az egyik legerősebb videokártyának számít.
A korábbi hónapok összefoglalói:

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló