Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dome

Mi történt az év során - 2011. október

Erős felhozatal: Heroes VI, FIFA 12 és Battlefield 3.

2011.12.31. 09:09 | szerző: Retee | kategória: Dome

Igazán nem lehetett panaszunk az idei októberre, hiszen több nagy név is a boltokba érkezett az ősz közepén, igaz két szomorú hír is beárnyékolta mindezt. Az L.A. Noire-t fejlesztő Team Bondi ugyanis ekkor adta fel végleg a harcot a csőd ellen, miután ekkor már több hónapja tudni lehetett arról, hogy az ausztrál csapat vezetősége összeveszett és szakított a Rockstarral. Hiába tettek le tehát kiváló és újszerű játékot az asztalra, a legendásan szigorú főnökség nem tudta kivezetni a csónakot a partra, így végül feladták a harcot. Szerencsére ez egyáltalán nem érintette a nyomozós játék PC-s verziójának fejlesztését, ráadásul a készítők jó része egyszerűen átjelentkezett a Rockstarhoz.
Októberben, 56 éves korában zárta le földi pályafutását Steve Jobs. A híres-hírhedt Apple vezérre emlékezve még egy régebbi, ám kiválóan sikerült filmet is megnéztünk, amely feleleveníti pályafutásának és karrierjének kezdetét.
Szerencsére a hónap nemcsak a rossz hírekben, hanem a boltokba kerülő játékok felhozatalában is erősnek bizonyult, amit két sportjáték, az F1 2011 és a FIFA 12 nyitott meg. Előbbi tesztelését cikkírónk egy profi autóversenyzővel, Kristján Einar Kristjánsson Formula 3-as versenyzővel karöltve végezte el, míg utóbbinál Hajdú B. István elképzelt tudósítása ismertette össze az olvasókkal a focis sorozat legújabb epizódját. :-)
A hónap két „sztárigazolása” viszont csak ezt követően érkezett meg: az EA által kiadott Battlefield 3-at világszerte tömegek várták és a játék nem is okozott csalódást a BF rajongóknak, akik hazánkban először a Saturnban nézhették meg élőben, hogy muzsikál a harmadik rész. Jóval több folytatást élt meg, viszont az utóbbi években csend vette körül a Might & Magic szériát, amelynek feltámasztását a hazai illetőségű Black Hole vállalta magára és a srácok szerencsére nem vallottak kudarcot az ügyben. A hónap legvégén pedig szép halkan betipegett egy gyors, de annál fontosabb bejelentés is: a Rockstar boszorkánykonyhájában elkezdték főzni az akkor még titkos összetevőket tartalmazó Grand Theft Auto ötödik részét.
A korábbi hónapok összefoglalói:

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló