Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dome

Mi történt az év során? - 2011. június

Megkezdődött a nyári uborkaszezon és lezajlott az E3.

2011.12.15. 10:05 | szerző: GeryG | kategória: Dome

A videojáték-iparban júniussal köztudottan kezdetét veszi a nyári uborkaszezon. Ilyenkor egészen kevés játék jelenik meg, azok többsége sem a legjobban várt alkotások közé tartozik. A játékosok nagy része ilyenkor elszakad a monitor elől, és szabadidejét kint tölti a szabadban. Ettől függetlenül nem állíthatjuk, hogy eseménytelenül telt volna az idei június, ugyanis számos bejelentéssel, érdekes hírrel, és néhány játékmegjelenéssel gazdagodtunk az év hatodik havában. Hogy mást ne is említsek, ekkor zajlott az E3 is...
Kezdjük mindjárt a játékmegjelenésekkel. Ezekből nem volt sok, mindössze két-három cím kelthette fel különösebben az érdeklődésünket. Az első a F.E.A.R. 3 volt, amely a kellemesen hátborzongatóra sikerült első rész (és annak összes felejthető kiegészítője), valamint a sokkal akcióorientáltabb második rész után ismét inkább az akciót preferálta. Ez nem is nagyon nyerte el a rajongók tetszését, s habár a játék csúnyának nem volt mondható, a játékmenet lapos volt, a történet átlagos, így a program is hamar feledésbe merül. Nem ért el nagyobb sikereket (sőt, nevezzük inkább bukásnak, amit elért) a tizennégy éve fejlesztés alatt álló, és végre (?) a boltokba került Duke Nukem Forever sem, amelynek demóját is kipróbálhattuk június során. A stratégák örülhettek a Pride of Nations megjelenésének is: ez egy körökre osztott stratégiai játék, amelyben a XIX. század nagy hatalmai (nagy örömünkre, köztük az Osztrák-Magyar Monarchia) felett vehetjük át az irányítást.
Egy online szolgáltatás is e hónapban indult világhódító(nak szánt) útjára, ez pedig az Electronic Arts saját webes szolgáltatása, az Origin volt, amellyel a Steamnek kívántak konkurenciát teremteni.
A megjelenések mellett sokkal több új játékról rántották le a leplet, ezek közül a legnagyobb meglepetést kétségkívül a májusi pletyka után megerősített Carmageddon: Reincarnation jelentette. Tekintve, hogy e hónapban zajlott az Electronic Entertainment Expo (ismertebb nevén E3), sok más játék fejlesztését is nyilvánosságra hozták. Ilyen volt a Far Cry 3, a PAYDAY: The Heist, a Tekken Hybrid, vagy éppen a WRC 2 és a Homefront 2. A konzolokon nagy sikert aratott L.A. Noire PC-s átiratának készülte is ez idő tájt vált hivatalossá.
A játékokon túl leleplezték a Google+ szolgáltatást is, amely nem titkoltan a Facebook babérjaira kívánt törni, több-kevesebb sikerrel.
A fentieken túl sok trailer, demo és más érdekesség is felkerült a világhálóra, ezek zömét szintén az E3-nak köszönhettük. Ekkor láthattuk először mozgásban az új Lara Croftot a Tomb Raider rebootjának első trailerében, valamint a Hitman: Absolution és a Serious Sam 3 első videója is ekkor debütált. A Mass Effect 3 első kedvcsinálója is az E3 egyik fő attrakciójának számított. Bár már márciusban is szó volt róla, a Crysis 2 csak júniusban kapta meg a DirectX 11 támogatást, egy izmos patch formájában, valamint társult mellé egy élesebb textúrákat tartalmazó csomag is.
Konzolok terén is akadtak érdekességek, ezek közül a legnagyobb port a Wii U bejelentése kavarta, amelyet a Wii utódjának szánnak, és amelynek legnagyobb erőssége, hogy a többi konzol grafikai színvonalát képes produkálni a már jól megszokott mozgásérzékelős technológiával együtt. A Microsoft sem ült a babérjain, hanem kiadott egy SDK-t a Kinecthez, amely segítségével már hivatalosan is használhatóvá vált az eszköz PC-s környezetben.
A korábbi hónapok összefoglalói:

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló