Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Assassin's Creed III Remastered

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

Modern grafikai színvonalon pótolható a hat évvel ezelőtt megjelent kaland.

2019.04.08. 10:05 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

Az Assassin’s Creed sorozat rengeteget fejlődött az évek alatt, és mára egy nagyon kiterjedt, szerteágazó történetfolyammá fejlődött. A tavalyi Odyssey már a 11. fő rész volt a számos mellékszál és egyéb kiadások mellett. A korábbi epizódok rengeteg kellemes percet okoztak a sorozat fejlődését végigkövető játékosoknak, és bár még ma is vállalható színvonalúak az eredeti kiadások, a mai általános grafikai minőséghez már nem érnek fel. A Ubisoft nekik, és főleg a régebbi részeket kihagyó új játékosoknak szánja a felújított változatokat. Ezúttal a sorozat egy közmegegyezés szerint nem olyan jól sikerült része került teljes felújításra, a XVIII. századi Amerikában játszódó Assassin’s Creed III.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

A bő 6 évvel ezelőtt megjelent epizódban a félig indián, félig brit Connor Kenway kalandjait követhetjük végig a szokásosan a templomosok és orvgyilkosok közötti konfliktust kibontó sztori keretein belül. A történet és a játékmenet egyaránt jól kidolgozott, és újításként itt került be a vadászat mellett a későbbi részekben markáns szerepet kapó hajózás is. Azonban a küldetések nem túlságosan változatosak, és hosszú távon monotonná válnak a kissé repetitív mellékküldetésekkel együtt. Az utána következő, hajózásra koncentráló Black Flag sikere elfeledtette a harmadik részt, azonban most itt a lehetőség újra felfedezni az erényeit.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

A felújítás főleg a grafika színvonalra koncentrál, megfelelő masinán immár 4K felbontásban élvezhetjük játékot. A textúrák minőségén sokat javítottak, az épületek és egyéb tereptárgyak rendkívül realisztikus borítást kaptak. Az új bevilágításnak köszönhetően az árnyak is sokkal valósághűebbek, valamint a látótávolság is megnövekedett. A városokon kívüli vadvilág is sokkal szebb és hangulatosabb, élmény bejárni a különböző évszakokban más atmoszférát adó erdőket.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

Vannak apróbb játékmenetbeli újdonságok is, amelyek főleg a lopakodást teszik kényelmesebbé. A későbbi részeknek megfelelően immár ebben az epizódban is elbújhatunk a bokrokban, valamint füttyentéssel hívhatjuk fel magunkra a gyanútlan őrök figyelmét, hogy egy félreesőbb helyen intézhessük el őket. A főbb dolgok azonban változatlanul maradtak, így a harcrendszer is, amely nem igazán tartogat kihívást. Továbbá a programhibák nagy része is megmaradt, így sokszor fogunk találkozni tereptárgyakba beakadó karakterekkel.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

A játékhoz megjelent DLC-ket is végigjátszhatjuk, amelyek egy alternatív történetszálat mesélnek el George Washingtonra koncentrálva, ahol természetfeletti képességekkel is találkozunk.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

Továbbá a csomag tartalmazza az eredetileg PlayStation Vitára megjelent Liberation mellékszál HD változatát is. Az eredetileg 2012-ben megjelent játék két évvel később érkezett meg PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. Kézikonzolos mivolta miatt ez egy rövid küldetésekkel, kis helyszínekkel és egyszerűbb játékmenettel bíró epizód, amely inkább érdekességként szolgálhat a csomag részeként.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot

Az Assassin’s Creed III felújított verziója a tavaly megjelent Odyssey szezonbérletének megvásárlása esetén ingyen beszerezhető, a Liberation HD-vel együtt egy csomag részeként pedig tényleg különösen vonzó ajánlat a beszerzése. Főleg azoknak ajánlható, akik csak később kapcsolódtak be a sorozatba, és immár modern grafikai minőségben fedeznék fel az eddig kimaradt részt. Akik azonban már annak idején végigjátszották, azok csak szebb köntösben eleveníthetik fel régi élményeiket. ■

értékelés

Assassin's Creed III Remastered

Pozitívumok
  • Kiváló grafikai színvonalú felújítás
Negatívumok
  • A játékmenet változatlan, a korábbi programhibákkal együtt

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Assassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatotAssassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatotAssassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatotAssassin’s Creed III Remastered teszt – Újabb epizód kapott felújított változatot
Assassin's Creed III Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Assassin's Creed III Remastered

hozzászólások (6)

Baracklekvár
Baracklekvár 2019.04.08. 10:48
Ki mit szeret. Nekem a 3. rész volt a kedvenc. Ezzel kapott valamiféle kerek lezárást az akkori modern szál. Végre volt téli környezet...
gregmerch
gregmerch 2019.04.08. 11:46
Már csak a - sokak által savazott, de nekem (lőjetek le!) nagyon bejövős - első részt kellene felújítani, és akkor minden futna a mai gépeken is... (Nem PC-re gondoltam, hanem konzolokra.)
Sucee
Sucee 2019.04.08. 11:51
Ha nem is szigorú értelemben vetten felújított, a 360-as verzió amúgy meglepő módon oneX enhanced, és bár nem éri el a pc-s max. grafika látványvilágát, 2007-es 360-as játékhoz mérten igen pofás.

AC1-nek egy jóval nagyobb remaster kellene grafikai upgrade-nél egyébként. Lehet bármilyen szép, jelen formájában csak a nosztalgiázni vágyók játszanának vele úgy is. Sokan már megjelenéskor sem tudták végigszenvedni, és én akármennyire is imádom (első játékom új pc-n, elég meghatározó élmény volt), be kell látnom, hogy nem öregedett jól a játékmenet.
Lacko
Lacko 2019.04.08. 12:01
Megértelek. Bár én is azok közé tartozom, akik nem szeretik az első részt. De pl nekem nagyon bejött a Unity (párizsos rész), amit a fél internet gyűlöl.

Amúgy lehet, hogy egy felújított AC1-nek nekiülnék. De igaza van Sucee-nak, hogy ott azért a gameplay sem volt a tetőfokon: minden küldetés (legalábbis amire emlékszem) egy kaptafára ment. Szóval inkább csak kiváncsiságból játszanék vele.
gregmerch
gregmerch 2019.04.08. 12:09
Én teszteltem a Unity-t, és minden baromsága ellenére (no meg talán azért is, mert a PS4-es verzió csak mérsékelten volt bugtenger) én is szerettem, sőt, ma is szeretem. (Oké, faék egyszerűségű sztori, legkevésbé szerethető főhős, legegysíkúbb történet, de akkor is, megvolt benne, ami el tudott varázsolni - talán Párizs, és a világ ábrázolása.)

Az AC1 remake-nek pedig pont ez lehetne az egyik nagy célja, hogy a gameplay-t is rendesen felújítsák! ;-)...
ajánlott olvasnivaló