Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» X-akták

26238 levél
Válasz 16.02.24. 10:32 #1540
Peace
SPOILER
A hogyanra nem kaptunk választ, azt a bagós megtartotta magának. Különböző "permetezésekkel" lehetséges, ahogy a műsorvezető utalt is rá és képeket is mutatott. De ezt globális szinten kivitelezni? Akár még össze is jöhet. Az ellenanyag kidolgozása és legyártása pár óra leforgása alatt az valóban a vicc kategória. Az kicsit el lett keffentve. Meg ha valakinél olyan gyors lefolyású, mint Muldernél, hogy pár óra alatt a halálán van, akkor úgyis mindegy már neki. A cigarettás az apja "jó barátja". Együtt kezdtek a nagy terven dolgozni, csak ő menet közben meggondolta magát, és ez nem tett jót az egészségének. Én legalábbis így emlékszem. Mondjuk wiki szerint: "Later in the sixth season, there is more evidence that suggested that the Smoking Man is Mulder's biological father." Szóval lehet csak kamu mese volt, hogy az apja barátja, mert ez így kényelmesebb. Ha a fia lenne, akkor nem nézte volna így végig a szenvedését most a 6. epizódban, hanem egyből beledöfte volna az idegen DNS-t. Szerintem...
53164 levél
Válasz 16.02.24. 08:40 #1539
Barthezz
Lesz folytatás, legalábbis olyan 90%, de valószínű nem mostanában.

Ennek fényében én sem értem, miért tettek egy ekkora cliffhangert a végére, hogy a fal adja a másikat. Az utolsó rész viszont nekem nagyon tetszett, hozta a régi X-Akták legjobb, összeesküvés-elméletes részeinek színvonalát. Sajnos a végefelé az órámra nézve már tudtam, hogy itt most lezárást nem fogunk kapni, hanem elvágják a tetőponton és így is történt.

Einstein ügynök engem is irritált nagyon, de talán a folytatásban visszavesznek belőle. A társa viszont jóarcnak tűnik.

Az alábbi spoiler tagban pár kérdést is felvetettem:

SPOILER
Ez a világméretű fertőzés/vírus nagyon bevállalós volt, most már tudjuk, minek kellett volna eljönnie 2012-ben. Azt nem értem viszont, hogy mi aktiválta a vírust minden embernél egyszerre? Az oltások révén mindenki különböző időpontban kapta meg, így egy időkódolás is elképzelhetetlen. Másrészt a cigarettás faszi is utalt rá, hogy ezt ő indította el, nah de egy vírus aktivizálódását minden emberben hogyan? Furcsa volt az is, hogy Scully ilyen gyorsan legyártott ennyi ellenanyagot, másrészt viszont vajon hogyan fogják időben a teljes emberiséget ellátni vele?

Amúgy a cigarettás faszi Mulder apja? Nekem ilyesmi rémlik az eredeti sorozatból, de nem vagyok benne biztos.

Az űrhajón pedig sztem ott lesz William.
26238 levél
Válasz 16.02.24. 07:07 #1538
Peace
Attól még ritka visszataszító a színész és a karakter is!

Ritka nagy csalódás számomra ez a 6 rész, nem kellett volna az a 4 epizód!!! Nem is értem a készítőket!
17395 levél
Válasz 16.02.24. 00:03 #1537
ufodani
+1
Összeesküvés elmélet hegyek.
SPOILER
A gyermek pedig valszeg fent csücsül a hajón . Biztos lesz folytatás, így lóg az egész a maga befejezetlenségével. Aztán, h milyen irányba...még az is lehet, h a reakciók alapján ( ki mit vár, mire számít ) alakulnak a továbbiak. A cigis sem pusztult meg, ott is van még kibontanivaló.
A kis picsa pedig valszeg 'meg fog térni', nem lesz ilyen 'állj már le, mert beverem az agyad' fazon, hiszen azért most megtapasztalt ezt azt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
26238 levél
Válasz 16.02.23. 22:04 #1536
Peace
Visszataszító az a csaj, irritál!!!
26238 levél
Válasz 16.02.23. 22:04 #1535
Peace
De ezt most így minek kellett???!!!!!!!
Az első és hatodik epizódot kellett volna kifejteni hat részben, felesleges volt az a 4 töltelék rész! Annyit értek el, hogy iszonyat össze kellett csapniuk most ezt az epilógust. Értetlenül állok az eset előtt. Annyira szépen beledért volna ez a fő történeti szál, de csak elk*rták.......
33781 levél
Válasz 16.02.23. 22:01 #1534
Creativ3Form
Na neeeeeeeeee szórakozzunk már, hát hogy lehet így lezárni valamit, amiről ráadásul még nem is biztos, hogy lesz folytatása?!?!?!?!?!?! Elmennek ezek a...
Amúgy érdekes rész volt. SPOILER
Ez az idegen DNS ment meg minket dolog nagyon tetszik. Remélem ha lesz folytatás, Mulder és Scully is maradnak. Márcsak azért is, mert bár a fiatal csávóval nincs bajom, de Einstein ügynök ma még irritálóbb volt, mint a múltheti részben. Már a Sírhant Művekben se szerettem túlzottan a csajt, pedig az a kedvenc sorozatom.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
53164 levél
Válasz 16.02.19. 08:53 #1533
Barthezz
Nekem sem szimpatikusak, de még ha azok is lennének, akkor sem tetszene ez a megoldás. Az X-Akták nem X-Akták Mulder és Scully nélkül. Okés, Robert Patrick nagyon jól illeszkedett a sorozatba a 8-9. évadban, de Scully ugyebár megmaradt, szal nem kettős csere volt, ráadásul Mulder-t is visszahozták végül.

Ha nem velük folytatódik a sorozat, számomra érdektelen lesz. Sajnos a színvonal a gyíkemberes és a mostani részben nálam a kritikán aluli mércét sem ütötte meg, így kizárólag a két főszereplő és a fő, William-es történetszál miatt érdekel már csak a sorozat. Ha ezeket kiveszik, nem lesz miért nézni és sztem meg is bukna és megkapná a kaszát hamar.
26238 levél
Válasz 16.02.18. 15:43 #1532
Peace
Első másodpercben ez jutott nekem is eszembe. Nem örülnék, mert valami mocskos mód unszimpatikus mindkét színész. De mondjuk nincs gond, mert max nem nézem tovább.
17395 levél
Válasz 16.02.18. 14:23 #1531
ufodani
Ez a kivel való folytatás nekem is beugrott még a nézés közben. Full alteregók, az ősi Scullyékat idézi, az ellentéteket, a másképpen való hozzáállásukat dolgokhoz. + vörös haj stb.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
53164 levél
Válasz 16.02.18. 14:03 #1530
Barthezz
Van egy rossz hírem, legalábbis olvastam egy elég könnyen elképzelhető teóriát. Úgy néz ki, a FOX mindneképp folytatni akarja (eddig jó hír), viszont ha David Duchovny és Gillian Anderson nem vállalják, akkor a legutóbbi részben megismert két fiatal ügynökkel vinnék tovább a sorozatot. Kb. ez volt a célja a bevetésüknek és hogy ennyire Mulder és Scully hasonmások lettek stílusban. Ezzel megvan a készítőknek a vésztartalék...
53164 levél
Válasz 16.02.17. 08:55 #1529
Barthezz
*amikor Jack nekiesik Bennek és pépesre veri

(hülye automatikus javítás)
53164 levél
Válasz 16.02.17. 08:47 #1528
Barthezz
Az RTL 2-n és a Cool-on van egyszerre reklám, ráadásul ugyanaz a reklámblokk megy le. Nyilván kivitelezhetetlen, hogy így legalább az egyik adón ne mondat vagy jelenet közepén jöjjön a reklámblokk, de itt valóban az ötlet kitalálóját kellene bedobni egy zombihorda közepére... A Rosewood reklám pedig elég lett volna fél percig, bár én a sorozat forgalmazói helyében csak olyan feltételekkel adnám el, hogy nem rakhatnak be más logót a tv-adó logóján kívül, nem vághatják meg az adott részt (stáblistát is kötelezően le kellene adni, hahó! filmek esetén is!), és maximum két reklámblok lehetne, kizárólag az eredeti amerikai vetítésben szereplő helyeken. Illetve a következő rész promóját nem adhatnák le a reklámblokk alatt, csak amikor az epizódnak vége. Most egy összefüggő szál esetén ez mekkora gáz lenne már? De az RTL ebbe is szarik egy nagyot.

Alapelvem, hogy filmet, sorozatot a fenti okok miatt tv-ben nem nézek, az X-Aktákat tényleg csak a nosztalgia miatt akartam így nézni, de rendesen szétcseszte az RTL bagázs...

Amúgy a lehető legnegatívabb ilyen "élményem" még anno a LOST alatt volt, ahol bár a sorozatot netről néztem, de minden részt megnéztem egy ideig másodszorra, szinkronosan az RTL-en is. Itt a 12-es karika érdekében kivágták a 3. évad zárórészének érzelmi tetőpontját, ami a teljes sorozat top5 jelentében benne van (amikor Jack nekiesik benne és pépesre veri). Itt határoztam el, hogy sorozatot, filmet a tv-ből ezek után soha, akkor sem, ha korábban láttam már. A stáblista levágása pedig szintén borzasztóan idegesít, az is szerves része egy filmnek.
26238 levél
Válasz 16.02.17. 06:04 #1527
Peace
A harmadik reklámnál kibaszottul felment a pumpa és elhúztunk aludni!!! Pedig megfogadtam, hogy várok inkább egy napot....

A rész maga az megint vicc! Nem tudom hova tenni, nagyon nem ezt vártam ettől a 6 résztől! Cool tv meg rendesen bele spoilerezett a 6. epizódban, annak sem örültem...
338 levél
Válasz 16.02.16. 23:53 #1526
CarRoy
Azon a lóbetűs Rosewood feliraton én is csak pislogtam, hogy ez komoly? Ráadásul képesek voltak benyomni a bal alsó sarokba, ahol az X-Aktákban tradicionálisan feliratozva van az adott helyszín. Jó, persze a narrátor is bemondja, szóval nem dől össze a világ, de ez akkor is igénytelenség. A másik ledöbbenés pedig a Crea által megemlített zenés montázs elejére berakott random reklám; ha kb. 5 másodperccel előbb indítják még pont beillett volna a zárás elé, de áááá minek ezzel törődni, valahol beindul a hirdetéshullám, azt szevasz. Amúgy ha jól tudom, az RTL-nél és leánycsatornáinál egyszerre van reklámblokk, így történhet meg, hogy ami az egyiken normálisan kijön időre, a többin szépen el van csesszintve. Nem tudom, ki volt ez az okos, aki ezt kitalálta, de gratulálok neki.

Ebben a részben nálam is Mulder hallucinálásos kalandja vitt mindent. Lehetne mondani, hogy ez sem illett ebbe a sorozatba, de ezt most nem éreztem kínosnak, önfeledten tudtam szórakozni ezen az egyszemélyes David Duchovny show-n (főleg a táncjeleneteken). Én amúgy régen csak nagyon alkalmi X-Akták fogyasztó voltam, és inkább csak azért kezdtem bele ebbe az új szezonba, mert mindössze 6 epizód, valamint mégiscsak egy nagy visszatérőről van szó. Személy szerint ezért nem is igazán tudom hova tenni ezt az évadot: érződik rajta, hogy modern és friss akar lenni (felvetett témák, poénkodások, önkritika), de valahogy mégis más, mint a jelenleg divatos szériák. Kár, hogy a fősztori szál csak az utolsó részben köszön majd vissza, mert az erős bekezdés óta nálam csökkent kicsit a lelkesedés; persze ez nagyban köszönhető a nagy hangulatingadozásoknak is (komoly rész, vicces rész). Amúgy felfigyeltem arra, hogy nagyon sokszor benyomnak aláfestésnek ilyen könnyedebb háttérdallamokat, és olyankor már egyből lehet sejteni, hogy most nem feltétlen komoly dolgokról fog szó esni a továbbiakban. Azért az utolsó rész promója nekem is bejött, kíváncsi vagyok, hogyan akarják lezárni ezt a mini évadot.
53164 levél
Válasz 16.02.16. 22:27 #1525
Barthezz
Hát nekem ez egy szinten volt a gyíkemberrel. Bár Mulder beszívós jelenete önmagában tényleg vicces volt.

Emlékeim szerint az első 3 évadban inkább csak úgy jelentkeztek az általad leírt dolgok, hogy maga a rejtély és a megoldása ugyan full hülyeség volt, de a sorozat ekkor is igyekezett megtartani komolyságát. Az ilyen direkt kreténbe, paródiába átmenő epizódok a későbbi évadokban jöttek csak, melyek közül nekem a dzsinneshez volt szerencsém.
33781 levél
Válasz 16.02.16. 22:20 #1524
Creativ3Form
Ez régen is így volt ám. Csak akkor nem tűnt fel annyira, mivel volt 23-24 rész egy évadban. De visszagondolva meg belegondolva, voltak még a korai, jobban sikerült évadokban is meredek részek. A viziszörnyes, a cirkuszos-embriós epizód, aminek a végén a tetovált fejű csóka megette az embriót, ami megfeküdte a gyomrát. Szóval ott is voltak meredek részek, csak ott kb. 7-8 epizódonként volt egy ilyen.
De ez a mai nekem tetszett, az érdekes jelző itt nekem most nem a gyíkemberes, úristenmiezaszar szinten hatott.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
53164 levél
Válasz 16.02.16. 22:17 #1523
Barthezz
Nem beszélve az egész rész alatt a bal alsó sarokban 30-as betűtípussal virító Rosewood reklámról. Igénytelenek a kereskedelmi tévék...

Amúgy ezt a részt most megint nem tudom hova tenni. Megint elmentek paródia-irányba, kaptunk emellett egy nagy adag vallási dolgot és tanmesét a nyakunkba, megspékelve az aktuális migránsválság és iszlamista terrorizmus kapcsolatával. Mulder beszívása meg...

Az a baj, hogy ez így nekem komolytalan, a második "tréfarépát ettünk reggelire" rész ment le a 6-ból.

Az évadzáró epizód promója mondjuk tényleg odacsap, de nem tudom, mennyire jó ötlet részenként ugrálni full komolytalanság és a félelmetes misztikum között...
33781 levél
Válasz 16.02.16. 22:10 #1522
Creativ3Form
Gyjáááájh, hát a hideg kirázott az évadzáró ajánlójától!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
33781 levél
Válasz 16.02.16. 21:59 #1521
Creativ3Form
Ezt most komolyan csinálja ez a tetves Cool TV, hogy egy drámai, zenei montázs kellős közepébe vágják bele azt a retkes reklámot?!?! Hát, hogy lehetnek ennyire igénytelen szardarabok? De most komolyan...nem lehet írni ezeknek valahol? A múlthéten a mondat közepén vágták be a reklámot...most meg megy a finálé zene része, erre paff...a kellős közepébe, minden ritmus nélkül. Nevetséges.
Amúgy elég érdekes rész, de tetszik nagyon.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
53164 levél
Válasz 16.02.11. 08:35 #1520
Barthezz
Elvileg a redneckéknek kéne jönni, mert még nem voltak és őket belengették. Ennek mondjuk a robbantásos előzetes ellentmond.
26238 levél
Válasz 16.02.11. 07:10 #1519
Peace
33781 levél
Válasz 16.02.10. 22:26 #1518
Creativ3Form
Pedig valszeg az lesz, mert azt olvastam, hogy csak az utolsó részben térenk vissza teljesen az első részben elkezdett szálhoz.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3096 levél
Válasz 16.02.10. 22:15 #1517
Aryx
Köszi nektek. Akkor megnyugodtam, h minden rendben.

(...és most valahol reménykedem, h a következő rész nem egy újabb "fura emberes" epizód lesz...)
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
53164 levél
Válasz 16.02.10. 22:02 #1516
Barthezz
Sétált néhány ember az utcán egy vadiúj épületkomplexum előtt, amit a hajléktalan negyed helyén felépült plazanak véltem. És egyszercsak puff, egy robbanás és repültek az emberek szanaszét. Aztán bevágtak egy fura embert vmi fura helyen és háttérrel, néhány tized másodpercre és itt vágták el.

Ezek szerint ez tényleg promó volt és nem a mostani rész slusszpoénja. Kibaszott igénytelen módon vágja össze az egészet az RTL...
33781 levél
Válasz 16.02.10. 21:42 #1515
Creativ3Form
A Cool TV mindig azzal zárja az adott részt, hogy bevág pár mp-t a következő részből. Amolyan összefoglaló szintjén. Valszeg az a robbanás is annak a része volt, amit ezek szerint levágtak a netre felkerült verzióból.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3096 levél
Válasz 16.02.10. 21:30 #1514
Aryx
Na jó ez így már tiszta para. Pontosabban milyen faszom robbanást láttatok, és hol? Tekergetem én itt oda-vissza, és nem találom, nálam ez a rész Mulder és Scully közös jelenetével ért véget, és teljesen korrektnek is tűnik így.

SPOILER
the.x-files.s10e04.proper.hdtv.x264-2hd[ettv], ha ez valamit segít.


Az úgy korrekt lenne, ha az RTL extra reklámblokkok mellé kimaradt jeleneteket is hozzá csapna.
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
53164 levél
Válasz 16.02.10. 16:32 #1513
Barthezz
Igen, arra emlékszem is, ott nagyon zavart, főleg, hogy már csak 5 perc volt hátra a részből és majdnem el is aludtam a reklámblokk alatt. A másik reklám az egyik kórházas jelenet alatt volt, de a 3. nem rémlik. Hát menjenek a francba az RTL-esek, ha egy 42 perces sorozatba tényleg 3 reklámblokkot tesznek.
33781 levél
Válasz 16.02.10. 13:52 #1512
Creativ3Form
Három volt, egy uccsót bevágtak még oda, amikor a csöves graffitis magyarázza Muldernek, hogy a "ragasztott orrú" miként jött létre, hogyan is létezik. És ott pl. pont a mondat közepén vágták be a reklámot.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
26238 levél
Válasz 16.02.10. 13:37 #1511
Peace
3 volt, számoltam. Lehet TVGO-n keresztül más, bár nem hinném, mert csak streamelem az élő adást.
53164 levél
Válasz 16.02.10. 11:27 #1510
Barthezz
A Cool adja egyedül. Az RTL-t azért írtam, mert a Cool csatorna is hozzájuk tartozik.

Viszont én csak 2 reklámblokkra emlékszem, reklámszignó nélkül, de ezen nyilván nem veszünk össze.
26238 levél
Válasz 16.02.10. 10:38 #1509
Peace
Úgy tudtam csak a Cool adja. Itt 3 reklám+ajánló volt, de legalább szignóval (hurrá!!!). Mind1. Inkább várok egy napot és nézzük HD-ban. Én nagyon abban reménykedtem, hogy az első epizód szintje marad meg, az nekem nagyon adta! Meg a promók is azt sugallták, hogy ez inkább egy egész estés mozifilm lesz csak 6 epizódban. Nem jött be a sejtésem.
53164 levél
Válasz 16.02.10. 09:26 #1508
Barthezz
3 másodperces promó? Ha az, akkor még valószínűbb, hogy levágta az RTL a végét... Amúgy a 2 reklámblokk engem is idegesít, főleg úgy, hogy most már nincs reklámszignál sem és nem egy-egy jelenet után iktatják be a reklámokat, hanem full igénytelen, ocsmány módon egy sima vágással átvált reklámba egy jelenet, a mondat közepét megszakítva (van, hogy egy szót vágnak ketté) és csak pislogok. Az egyetlen ok, hogy tv-ből nézem, az a nosztalgia, bár anno a királyi tv reklámblokk nélkül nyomta.

Nekem viszont bejön, hogy a régi sorozat koncepciójára épül ez a 6 rész és vannak nyomozós részek, hiszen ez volt az eredeti sorozat lényege a fő szál mellett.

ufodani:

SPOILER
William-re nehezen építenének X-aktákat, hiszen a történet szerint még gyerek. Ha előkerül, kb. annyi idős lesz, mint a 2. rész alternatív valóságot bemutató jeleneteiben. A 9. évad úgy 2001-02-ben ment le (sajnos az imdb csak a 2004-es magyar vetítést jeleníti meg, így az eredeti dátumokat megnézni nem tudom) és akkor is játszódott, William pedig ekkor született, időben pedig pont 2015-re, a jelenbe ugrottunk az új sorozattal is. Tehát most úgy 13-14 éves.
26238 levél
Válasz 16.02.10. 07:06 #1507
Peace
Következő rész promója.

Nem vagyok elégedett...az előzetesekből nagyon nem arra számítottam, hogy a régi epizódok kaptafájára folytatják. Az első epizód nagyon tetszett, azt hittem, hogy annak a szellemében fog egy szép lezárást kapni 6 résszel, nem pedig ezekre a külön nyomozásokra. Értem én, hogy a háttérben halad a fő szál is, de akkor sem vagyok maradéktalanul elégedett. A promók felpumpálták az elvárásaimat az egekig, erre kapom a régen látottakat.

Elkértem tesómék telekomos adatait, hogy tudjam nézni én is a Cool-on a TVGO-val, de inkább várok egy napot, mert ez a 40 perc alatt három reklám+ajánló blokk ez valami botrány!!!! Nagyon elszoktam a kereskedelmi csatornáktól az évek során...
17395 levél
Válasz 16.02.09. 23:56 #1506
ufodani
sztem nem spoileres, de azért bepakolom
SPOILER
Erősen haladunk a végkifejlet felé és igen, most már tényleg William ( aki talán csak 1 eszköz Scally evolúciójában ) van a középpontban és ezzel páthuzamosan értelemszerűen Scully. Szépen haladunk afelé, h rádöbbenjen ( azt tudjuk, h ( már ) nem 100-as földi ), h ki is ő valójában és ha ezt 'megteszi', akkor ennyiben marad, v erről fog szólni a kövi évad, így hát nagy kérdés, h mi lesz az uccsó, a 6. részben. Valszeg Willam nem Williamtől van, és ha ez így van/lesz, akkor lesz e vmi tanulság ill vmiféle tanmese a jelent ill a jövőt illetően, akarnak e súgalni vmit, pl azt, h az idegenek már közöttünk élnek...(?)/.

/b. Esetleg Scully egy nagy kísérlet szenvedő alanya, csak egy eszköz. Gondoljunk itt pl arra a sok-sok korábbi részre, ahol a cigissel az élen ( ill utalva/hivatkozva rá ), mindig leállították/elmosták/jelentéktelenítették a nyomozásokat a cél közelében. Scully ( már ) nem ember, erről tudhatnak a nagyfőnökök, akik akár kapcsolatban állhatnak földönkívüliekkel.

/c. Mennyire lesz jelentős William felbukkanása, gondolok itt arra, h épülhet e rá a későbbi X akták. Valszeg nem, mert az X akták = Scullyval és Mulderrel.

Csak fantáziálgattam
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
53164 levél
Válasz 16.02.09. 22:47 #1505
Barthezz
SPOILER
Sztem ez a lezáró jelenet volt. Felépült a bevásárló-központ és a tapaszos "ember" felrobbantotta bosszúból, majd a robbanás közepén egy hirtelen vágás, bevágtak vmi fura alakot egy tized másodpercre, majd jött az RTL logó.


Szóval nekem ez így fura volt, mintha kifutottak volna az adásidőből és az utolsó jelenetet félbevágták volna.

A másik kérdésemre van ötleted, hogy akkor ez a vmi most mi is volt?
33781 levél
Válasz 16.02.09. 22:35 #1504
Creativ3Form
Mármint melyik utolsó jelenet? SPOILER
A robbanás? Sztem az már utalás volt a következő részre, és majd csak ott fog kiderülni mi is volt az pontosan.


Amúgy egyetértek, ez végre újra egy jó rész volt.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
53164 levél
Válasz 16.02.09. 22:16 #1503
Barthezz
Nah ez a mai már egy jó rész volt, a fő szál továbbvitele kimondottan tetszett!

SPOILER
Eléggé arra hegyeződik ki a játék, hogy Scully meg fogja találni William-et, amiből elég sok érdekes dolog kihozható és kiderülhet, valójában kiféle/miféle teremtmény ő. Persze ehhez nyilván szükség lesz egy 2. évadra is.


A nyomozós szál megoldását viszont nem értettem, elég kusza volt és a legutolsó jelenetet sem tudom mire vélni, mintha az RTL elvágta volna. Vki spoiler-ben kifejtené, akinek ez összeállt?

17395 levél
Válasz 16.02.04. 00:05 #1502
ufodani
Nagyjából +1

Sztem is ez csak egy önálló, direkt egy kiforgatott ( nem a szokásos ), a másik oldalnak szóló, akár szatíraként is felfogható ( vagy annak szánt ), túlspilázott csináljunk egy ilyet is epizód volt.
Már az eleje is úgy kezdődött a cerkadobálásnál, h na jó, feladom, mert ezt + azt így meg úgy bizonyították, h nem igaz. A hite megtört. Sosem látott és sosem tapasztalt korábban ő sem, hiszen az igazság odaát van . Csak sejtetett, csak el és vagy beleképzelt bizonyos megmagyarázhatatlan ügyekbe olyat, aminek az okait a hitével próbálta bizonyítani. Mindig is Scaly rángatta vissza a földre, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Hinni akarok, hinni akartam. Az akartamot, a csalódottságot ábrázolták a 3.résszel, aminek a végén ismét visszakaptuk a régi Muldert.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
3096 levél
Válasz 16.02.03. 23:07 #1501
Aryx
Az a szerencse, hogy előbb felnéztem ide, megnézni a reakciókat, majd aszerint ültem neki a 3. résznek, hogy ez most paródia lesz... és TÉNYLEG! Nem erről kéne szólnia a sorozatnak, de most jókat nevettem. Már komolyan vártam, mikor tűnik fel a farkasember, Godzilla, a medvedisznóember és Batman (aki korábban denevér volt, csak őt is megharapta a faszi, így lett ember).
Megint hasznos volt a Dome.
Mondjuk egy másik aspektusból nézve valahol zseniális is ez a rész, ahogy az "I want to believe" szlogenre épít, és tényleg: semmi bizonyíték nincs arra, hogy ez a rész "megtörtént" (mármint az X-Files világában), a gyíkembert (ha jól figyeltem az eseményeket) csupa beszívott/kétes életvitelű ember látta csak (össz 4-5 fazon), aki gyakorlatilag nem csinált semmi érdekeset, nem ártott senkinek, nem hagyott maga után semmi nyomot, sehol egy kamera, lábnyom, fura hangokat halló szomszéd, semmi. A végén Mulder is csak azután látta meg őt teljes valódiságában, hogy elfogadta a létezését, mert ő volt az, aki HINNI AKART, egy utolsó szalmaszálba belekapaszkodni, és lőn!

Én is hinni akarok. Hiszek abban, hogy csak kísérleti céllal gyártottak egy ilyen részt, hogy könnyebben eldönthessék, milyen irányba vigyék majd el a későbbieket, és mi nyugodt lélekkel tovább léphetünk a dolgon, köv héten ismét rendes rész jön. Elég egyértelműen direkt nem vette komolyan magát ez a rész.
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
53164 levél
Válasz 16.02.03. 20:29 #1500
Barthezz
A 2. rész már sokkal jobb volt, azt érdemes megnézni. A pilot valóban nagyon csapongott és nem nagyon haladtunk előre semmit a kerettörténetben, de a 2. rész hozta a régi részek színvonalát. Ez a 3. viszont a botrányos kategória...

A legdurvább viszont az egészben az, hogy pl. sorozatjunkie-n a cikkíró és a kommentelők is az egekig ajnározzák a tegnapi részt, imdb-n pedig - bár még kevés a szavazat - ez a rész áll a legjobban az eddigi 3 új rész közül... Teljességgel le vagyok ezen döbbenve. Viszont ez alapján sokaknál betalált, így nem biztos, hogy véletlen kisiklás volt, hanem a rajongók összes rétegét meg akarták vmelyik résszel szólítani.
13382 levél
Válasz 16.02.03. 19:32 #1499
McCl@ne
Jól van, legalább nem kell néznem Szerintem már az első rész is közel nézhetetlen volt. Kapkodó, tempótlan, csapongó. A főcím megtartását és Gillian Andersont (akibe természetesen szerelmes vagyok) leszámítva semmi pozitív nem volt benne.
A témaválasztása, és az elmúlt (kihagyott) évtizedek összeesküvés elméletei, ez így nem lett volna rossz ötlet, de az idióta kivitelezés miatt csak egy felsorolás lett az egészből. Én nagy X-akták rajongó voltam gyerekként, az első néhány évad zseniális hangulata pedig nem csak egy nosztalgikus emlék: néhány éve visszanéztem pár részt, talán másfél évadot az elejéből, és bár itt-ott kicsit - törvényszerűen - megkopott, ugyanúgy működött, mint amikor először láttam.
Ez a pilot viszont egy rossz vicc volt, ami ha jól látom, még csak a lejtmenet eleje.
Respect is not given. It's taken.
26238 levél
Válasz 16.02.03. 18:15 #1498
Peace
Én is azt hittem végig, hogy paródia vagy egy rossz álom....
338 levél
Válasz 16.02.02. 23:09 #1497
CarRoy
Teljesen igazad van, hogy egy nézőszámtól rendesen függő sorozatnál bedobni egy ilyen részt iszonyú nagy badarság és merészség, főleg hogy körülbelül annyi lehetett az epizód funkciója, hogy fixen legyen legalább egy szörnyes mozzanat az évadban. Ráadásul viszonylag hamar fel lett fedve a gyíkember alakja (mivel jó hosszan kaptuk a sok miértre a magyarázatot az utolsó fertályban), így a sejtelmesség és az izgalom is elmaradt (bár ennyi poénkodás mellett ezek amúgy sem működtek volna). Mindenesetre a következő részben valami igazán tartalmasat kell villantani, mert 2 balul elsült epizód egymás után már igencsak rezegne a léc a folytatást illetően...
20081 levél
Válasz 16.02.02. 23:07 #1496
LiT
Engem egy rossz Fringe epizódra vagy Supernatural részre emlékeztetett
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
53164 levél
Válasz 16.02.02. 22:39 #1495
Barthezz
Az a baj, hogy ez még egy 24 részes évadban elfért volna, de itt most 6 rész alapján fogják meghozni a nézők a döntésüket. Ha nem érik el a kívánt nézőszámot és ratinget, nem lesz 2. évad. Ebbe a 6 részbe pedig egy ilyet ennek tükrében betenni óriási felelőtlenség. Új rajongókat nem szereznek ezzel, ők vélhetően a rész negyedénél, vagy még a cold openingnél kinyomták ezt. A gyíkember megjelenése már ott botrányos és komolytalan volt, B-kategóriás horrorokat idézett. A régi fanoknál még ugyan ez belefér, de kezdek félni, hogy hasonlóan hullámzó színvonalra lesznek csak képesek, mint az utolsó évadoknál...

Amúgy a Mulder - Scully poénokkal semmi baj nem volt valóban (ezek mentették meg a részt a 0 ponttól), csak meg kellett volna tölteni normális, értékelhető tartalommal az ezen kívüli jeleneteket is...
338 levél
Válasz 16.02.02. 22:31 #1494
CarRoy
Tényleg hihetetlenül komolytalan lett ez a rész, konkrétan egy misztikus sorozat helyett egy vígjáték epizódot nézhettünk ma este. Nem csodálkoznék, ha ez a törzsgyökeres X-Akták fanoknál rendesen kicsapná a biztosítékot, bár még így egyszeri nézőként sem voltam valami elégedett. Oké, végigvigyorogtam ezt a 45 percet (bár inkább kínomban), hisz azért egy ilyen típusú szériánál nem ez lenne a cél.

Ez az önkritikába hajló poénkodás nekem is nagyon bejött eddig a 3 rész alapján, plusz még a szolidabb viccelődés is elfért szerintem bármennyire is nem indokolná ezt a sorozat tematikája (pl. a már említett Mulder-es csengőhangért hatalmas piros pont jár ).
33781 levél
Válasz 16.02.02. 22:13 #1493
Creativ3Form
Igen, amikor magukat, meg az ügyeiket gúnyolták, az tetszett...plusz Mulder csengőhangja is adta. De a többi...nem értem ez mi akart lenni...
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
53164 levél
Válasz 16.02.02. 22:11 #1492
Barthezz
Amúgy Mulder és Scully közös jelenetei jók voltak, ott tetszettek a poénok, de amúgy... Jól mondod, ez a rész pont olyan volt, mintha egy paródiát készítettek volna. Nem értem a készítők szándékát. Visszanézték ezt a részt, mielőtt adásba engedték?
53164 levél
Válasz 16.02.02. 22:09 #1491
Barthezz
Úristen, ez a mai rész mi a szar volt? Botrányosan szar rész volt, nem sok hiányzott, hogy kinyomjam. A régi sorozat legrosszabb részeinek emlékeit idézte. Pont amilyeneket az utolsó évadokból emlegettetek.

Én nagyon remélem, hogy ez csak egy egyszeri félresiklás volt, különben nem lesz itt 2. évad...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.